Apolonija Zupan sledi svojim sanjam

Zgodba o “NE DA SE”

Na moji Facebook strani sem v preteklih dneh že namignila, v kateri smeri bo potekala zgodba o “NE DA SE”. Povedala sem, kako sem pri 15 letih izdala svojo prvo pesniško zbirko. Če te zanima, pokukaj na stran (povezava zgoraj).

Zame ni ovir

Odkar pomnim, pred seboj nikoli nisem videla ovir. Vedno sem verjela, da so okrog nas vse možnosti, ki nam ponujajo pripomočke, orodja in poti, preko katerih lahko vse, kar se zdi nemogoče, spremenimo v naš največji uspeh.

Sama življenjsko pot vidim kot konjeniški poligon z ovirami. Kar ne pomeni, da sem vedno pripravljena na skok, ko bi bilo to potrebno. 🙂 A nič zato. Pred skokom tudi konj vedno vzame zalet.

Odločila sem se, da po 14 letih izdam svojo knjigo… in že na začetku naletela na oviro

Spisati knjigo ni težko.
Spisati knjigo, ki bi ti bila všeč, tudi ni pretirano težko.
Spisati knjigo, ki bi bila tvoj ponos in bi navdušila tudi najmlajše bralce, starše in stkala čudovito vez med njimi, pa je malenkost drugače.

Še tako čudovita zgodba izgubi svoj čar, če je ne spremljajo ilustracije, ustvarjene izpod prstov nekoga, ki zgodbo začuti in ji vdihne še vizualni vtis. Ker je izdaja knjige finančno velik zalogaj, vključno z ilustracijami, sem vesela, da sem lansko leto srečala mojo bivšo sodelavko, čudovito ilustratorko, Moniko Zabret, ki je poskrbela, da ima moja nova knjiga – otroška slikanica – čudovite ilustracije, ki bodo pritegnile tudi najmlajše.

Ampak to še ni bilo vse…

Ko sva uskladili ilustracije in celotno podobo knjige, sem z nasmeškom na obrazu rekla: “Zdaj pa samo še tisk in zadeva je zaključena!”

“Mhm”, si je mislilo vesolje in začelo se je raziskovanje.

Bolj kot sem pošiljala ponudbe raznim knjigoveznicam in tiskarnam, bolj so mi vsi odgovarjali, da moja zgodba, oziroma njena dolžina ne ustreza parametrom, ki si jih želim.

Kakšne so bile moje zahteve?

  • Šivana vezava
  • trde platnice
  • kvaliteten papir

Se vam zdijo tako zahtevne za otroško knjigo?

Rekli so mi:

NE DA SE!…

“… dodaj še vsaj 10 listov, pa bo šlo z minimumom skozi.”

… Pa sem zamrznila in razmišljala kaj naj še dodam. Razmišljala o zapolnitvi strani tako, da predstavim zavod, pa ilustratorko, pa vizijo, pa…

…In potem sem se ustavila in se vprašala, ali si takšnega izdelka zares želim?

Ali se res splača, da v eno knjigo vložim najmanj 26eur in jo prodajam po 30eur zato, da bom pokrila vsaj izdelek in poštnino?

Ali mi je zgodba tako nepomembna, da jo bom (spet) izdala samo za lastno veselje in vaše feedbacke? <3

“Dovolj je!”

“Ne bom se prilagajala robotskim strojem, ki ne morejo zvezati knjige, ki ima manj kot 13 listov!”

Otroka sta zaspala, jaz pa sem stopila v akcijo. Ker sem se pred leti preživljala z izdelavo albumov ter ostalih izdelkov iz papirja, mi ustvarjanje platnic in notranjih strani ni bilo tuje. Vzela sem en izvod natisnjenih strani ter pričela z ustvarjanjem.

Nekje okrog polnoči sem se zahihitala in komaj čakala, da zjutraj možu pokažem, kako sem dosegla svoj cilj in dokazala, da so številke spet samo številke, ki me ne bodo ustavile!

In danes je tukaj!

Danes jo držim v roki – knjigo o Izgubljeni zvezdici, ki sem jo napisala z mislijo na vse tiste starše in bratce in sestrice, ki so prezgodaj izgubili njihove majhne angelčke.

Zgodba ne govori o smrti, pač pa o tem, kako biti prvi ni vedno uspeh, naše otroke uči pravih vrednot skozi zgodbo, kjer se utrjena zvezdica spremeni v morsko zvezdo in bralcu na koncu prinese globoko sporočilo za vse življenje. <3

Izgobljena zvezdica, avtor: Apolonija Zupan, Zavod Mamina dlan

Knjigica je primerna za mlade bralce skupaj s starši, seveda, od 2 let naprej :).

Je kratka, lahko berljiva, polna čudovitih ilustracij in v velikosti A5 zato, da je še bolj priročna za na pot – za vse tiste, ki letošnjih turističnih bonov še niste izkoristili 😉 .

Vsi, ki vas nakup knjigice zanima, se mi že lahko oglasite na mail apolonija@maminadlan.com, predstavitveno objavo knjige pa pripravim v naslednjih dneh! <3

Se beremo,
Vaša Apolonija <3

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top