Žepne svečke

V prvem letu življenja naših otrok se zgodi res veliko posebnih prelomnic, ki jih skrbno shranimo v naš najglobji spomin. Prepričana sem, da imamo vse mame “rezervirano” mesto v naših možganih, kamor skrbno beležimo vse te pomembne dosežke naših otrok.

Ker v zadnjih 2 letih nisem imela nobene dejavnosti, sem se odločila zavračati tudi prošnje in povabila za izdelavo unikatnih izdelkov. V vsakem primeru sem jih nekoliko umaknila na stran, a svoje odprtje Zavoda Mamina dlan, sem kronala z izdelavo krstnih svečk, po katerih ste v teh dveh letih tudi najbolj povpraševali. Ker mi časa velikokrat primanjkuje, hkrati pa ne želim, da se izgubljeno iščete in kujete nove ideje, tokrat z vami delim navodila za izdelavo “žepnih” svečk, ki jih moje stranke največkrat podarjajo ob krstu svojih otrok.

V aluminijaste škatlice pritrdim bombažno vrvico, ki jo zaključim z aluminijastim zaključkom za izdelavo svečk. Jih pritrdim in pripravim parafin.

Nad vodno kopeljo raztopim 10 delov parafinskega voska in, ko je popolnoma stopljen vodno kopel ugasnem in dodam še 1 del stearina. Slednjega močno priporočam sploh pri izdelavi manjših svečk, saj podaljšuje življenjsko dobo le-teh. Dobro pomešate, obvezno pa pazite, da vam v posodo z voskom ne zaide voda!

V kolikor želite vosek v svojih izbranih barvah lahko v bolj založenih ustvarjalnih trgovinah kupite “tablete” za barvanje parafinskega voska, ki jih dodate že v samem začetku topljenja.

Vosek lahko ulivate v vse temperaturno obstojne “posode”, le pozorni morate biti na to, da so tudi ognjevarne. Meni osebno so ful lepe te naše svečke, ki jih vsako leto izdelam za morski pridih na našem balkonu – svečke v školjki.

Dodate jim lahko tudi različna eterična olja, s katerimi si zagotovite svoj najljubši vonj. Sama jih poleti največkrat izpustim, saj mi je vonj narave v tem letnem času eden najlepših vonjev.

Ko končate z dodajanjem stearina, vse skupaj samo previdno prelijete v aluminijaste posodice. Pustite na ravni površini, da se dobro strdi, potem zaprete in okrasite zunanjost. Jaz si v ta namen pripravim kar nalepke, kamor dodam izbrana besedila svojih strank.

Svoj zakrament svetega krsta je včeraj prejel Rene, ki je svojim najbližjim podaril te čudovite “žepne” svečke. Mogoče dodajo piko na i tudi vašem posebnemu dnevu!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top