Čas, ki ga preživiš z ljubimi, je najdragocenejši
Razmišljanja

Zadnja dvojka je tu!

Wohooo!
V tednu, ki je minil, sem pihnila 29 svečk na moji rojstnodnevni torti. Še dobrih 350 dni me loči do 30. rojstnega dne, ki bo zame nekaj posebnega.

Številke mi načeloma ne pomenijo nič

V življenju mi številke ne pomenijo nič. Kar sicer ne pomeni, da še nikoli nisem vpisala Lota, a žal moram priznati, da sem nad izbiranjem številk v Loto bobnu razočarana – kadar sama vplačam dobitno kombinacijo je nikakor ne znajo izžrebat 🙂 .

Sreča ali pogum?

Bolj kot na srečo se že vse življenje zanašam na pogum, svojo moč in premagovanje “navideznih” ovir. Šele ko strahu pogledamo v oči in ga sprejmemo, iz njega lahko naredimo nekaj velikega in stopimo korak bližje svojim sanjam. Jaz sem to naredila ta mesec, ko sem spisala nekaj, kar vas je enostavno sezulo. Več o moji izkušnji, ko so se mi vsa vrata zapirala ena za drugim, si lahko prebereš TUKAJ .

Spremlja me nostalgija

Glede na otroštvo, ki sem ga preživela in o katerem veliko govorim, me včasih preplavi nostalgija. Ko me je v zgodnjih najstniških letih otroška psihologinja vprašala kdaj mislim biti otrok, se mi je zdelo tako fino.

Spomnim se tudi besed prijateljic, ki so prežurale večino vikendov in mi govorile, da mi bo, ko bom starejša žal, da se nisem “znorela”.

Jaz sem najbolj uživala v svoji sobici, ob branju ali pisanju knjig ali ob klepetu z mojim dragim. Nisem si znala predstavljati, zakaj bi nekoč pogrešala “noro dinamiko”.

Pa sem prišla v leta, ko so otroci majhni in se mi zalušta kakšen obisk koncerta, kjer se lahko malo znorim. In ja, drage prijateljice iz najstniških dni – žal mi je, da se nisem znorela. Čeprav takrat to nebi bila jaz.

Že takrat sem se rada pohecala, da ga bom jaz žurala skupaj z otroki. In mislim, da ni slaba ideja. Sama sem si želela bolj odštekane mami, s katero bi lahko delala tudi kakšne nore stvari 🙂 . Upam, da mi bosta otroka povedala, če mene v srednjih letih malo zanese in bom preveč “odbita” za njuno družbo 🙂 .

Sestavila sem seznam stvari, ki jih bom naredila pred 30. letom

  • Tetovirala si bom stavek, ki mi ga je nekoč izrekel nekdo, ki mi veliko pomeni in mi je pokazal noro vero vame in je zrcalo za moč na katero včasih pozabim.
  • Prebrala bom vsaj 29 knjig za osebno rast
  • Izdala vsaj 2 otroški knjigi
  • Mamino dlan naredila še bolj strokovno in podporno mamicam <3
  • Zmanjšala količino sladkorja in mleka v svoji prehrani
  • Si večkrat vzela čas zase
  • Šla vsaj 5x z možem na zmenek <3
  • Mojo sodelavko Valentino povabila na eno kratko pohajkovanje 🙂

… in še kaj. Ampak kakšna malenkost pa naj zaenkrat ostane še skrivnost 🙂 .

Daril nikoli ne pričakujem

Pri nas rojstne dni praznujemo v manjšem družinskem krogu. Rada imam, da me na ta dan obkrožajo ljudje, ki me imajo radi in, ki si zame vzamejo čas tudi med letom, ne samo takrat, ko si ga “morajo”. Zato tudi letošnje leto ni bilo nič drugače.

Daril ne pričakujem nikoli. Res ne. To, da mi nekdo nameni uro ali dve svojega časa, da ga lahko pogostim z dobro tortico, kavo in dobrim klepetom mi pomeni vse na svetu. Kar pa ne pomeni, da me z darilom ne moreš presenetiti in, da mi ne pomenijo nič. Pomenijo mi ogromno <3 .

Ker smo se pred meseci selili, so najini starši primaknili zraven nekaj eur pri nakupu pohištva, saj sva mogla v roku enega meseca nakupiti vse, pa si nisva želela kreditov čez glavo. Zato za rojstni dan letošnje leto ne pričakujeva ničesar. Sta me pa presenetila moja sodelavka Valentina, ki je trenutno na porodniški in mi je darilo poslala kar po pošti (hvala, draga moja! <3 ) in moj mož (ki ni na porodniški in trenutno na polno pomaga mojo idejo preseliti v virtualni svet – več, kmalu 🙂 ).

Valentina mi je poslala ČUDOVIT čajnik s skodelico. Enostavno sem se zaljubila vanj in si obljubila, da si zaradi njega v teh zadnjih cca 350dneh vzamem več časa zase in preberem čimveč knjig –

obožujem namreč čaj, bralno lučko, svečko in dobro, poučno knjigo! <3

Čajnik je bil čudovito darilo

Že pred meseci pa sva se obe z Valentino noro zaljubili v rožice. Tako sva začeli nabirati podtaknjence in nekaj časa je najin klepet potekal samo še o tem katere rožice še želiva imet, katere si lahko izmenjava in kako nama gre skrb za rožice.

Mož me je najprej malo postrani gledal in komentiral, da stanovanje spreminjam v džunglo 🙂 . Ko je čez nekaj dni naredil krog po dnevni sobi pa je komentiral, da mu vse skupaj postaja zelo všeč. Tako so me ta vikend peljali v Ljubljano, kjer sem si nakupila 10 – 10! rožic. No, ni šlo mimo tega, da sva mogla investirat še v poličko, kjer danes domujejo naše lepotičke.

Naša dnevna soba je dobila čisto drugačen izgled

Psssst, ne povejte mu, da imam v planu še najmanj 3 poličke na nasprotni steni in še vsaj 10 rožic – za začetek 🙂 .

To je bil torej dan, ki sem si ga zapomnila. In veselim se izpolnjevanja vseh izzivov, ki sem si jih zastavila za zadnje izdihljaje življenja v dvajsetih <3 🙂

Mamino dlan lahko spremljaš tudi na Facebook strani in Instagram profilu in po novem tudi na Youtube kanalu. Veselim se tvoje družbe <3

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja