Zabava z drobtinami

Aaaaaaaa
– Ko mačke ni doma, miši plešejo!-

Točno s tem stavkom bi lahko opisala celotno dogajanje od trenutka, ko gre mož v službo, do trenutka, ko pride domov :). Všeč mi je, da sem (sva) mlada, polna energije, največji plus pa se mi zdi, da nisem pozabila ohraniti svojega otroškega duha in se večkrat spustim v razne igre s sinom, čeprav vem, da jih marsikateri starši nebi odobravali. Meni ustreza biti razumevajoča mamica, rada se igram z njim in tudi sama se rada odklopim na nekoliko “otročji” način.

Tokrat sicer ne gre za otročjo igrico, gre za precej poučno. Le, če ob sebi nimaš nekoga, ki razmetavanja pred lastnimi očmi ne more gledati :). Ne skrivam, da sva oba z možem velika perfekcionista, le z eno bistveno razliko. Mene ne moti, dokler se razmetava, če se učimo in igramo le, da imam po igranju dovolj miru, da zadeve postavim nazaj na svoje mesto. Mož pa bi rajši pospravil, pritisnil “save” in naju z malim gledal kako sediva in bereva knjigice :).

Če sem iskrena, je mali takoooo nor na knjige, da se mi včasih že dobesedno meša. Pride dan, ko po 30x, 40x preberem eno in isto zgodbico in še vsaj 10 drugih nekajkrat. Kadar mi je branja res že preveč razmišljam s čim bi ga lahko zaposlila, hkrati pa mu pomagala ob zabavnem ustvarjanju, kjer je lahko čimbolj samostojen, osvojiti nove spretnosti in veščine. Tako sem v zadnjih dneh za “klic v sili” posegla po drobtinah.

Ja, DROBTINE! 🙂
Če se boste lotili izvedbe torej ni potrebno posebej poudarjati, da pripravite sesaleeeeec (najin škrat ga obožuje 🙂 )

Potrebujete:
– drobtine
– pekač
– igračke (avtomobilčki, živali,…)

Drobtin nasujete toliko, da je dno pladnja prekrito s približno pol centimetrsko plastjo. Drobtine sem izbrala zato, ker je najin malček star le 14 mesecev in, ker smo spet v obdobju pridobivanja novih zobkov, zato vse nesemo v usta. Poleg tega izredno rad preizkuša razne teksture in okuse. Če nekaj drobtinic poje, namreč vem, da se mu nebi zgodilo nič hudega.

* Previdno starši z otroci, ki imajo sum, ali potrjeno alergijo na gluten!

To je v bistvu vsa umetnost. Pladenj predaš otroku in… mižiš 🙂

Midva sva ugotavljala, kako različni predmeti puščajo različne sledi… seveda, ob različni uporabi. Preizkušala sva, kako se riše v drobtine in, kako letijo po zraku… Tudi okus je preveril.

* Pri starejših otrocih lahko na takšen način pišete črke, številke, rišete.

Ko se zabava konča, pa si popestrimo dan še s sesanjem! 🙂

Veselo na delo!

Kako pa lahko začnete spoznavati oblike in barve? Tole je vsekakor ZAKON ideja!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top