Domačnost
Razmišljanja

Vsega je enkrat konec

Junij je bil za nas resnično turbulenten mesec, za katerega sem bila prepričana, da se ne bo nikoli končal. Bil je tako naporen, da sem se odločila, da si vzamem enomesečni dopust, da poskrbim za otroka, zakon in stanovanje tako, kot se zagre. Mi je uspelo tako, kot sem si predstavljala?

Lagala bi, če bi rekla, da mi je 🙂 . Ampak izkupiček je še vseeno dober 🙂 .

Za vse tiste, ki mogoče še ne veste kaj se je dogajalo, več o tem pišem v eni od zadnjih objav. Za nami je selitev, ki je bila od vseh šestih doslej najbolj naporna.

Zakaj najbolj naporna? Ugotovila sva, da sva najbrž že “prestara” za vse skupaj, zato naslednja selitev ne pride v poštev pod nobenim pogojem 😀 .

Vsake toliko smo se ustavili in si napolnili baterije
Vsake toliko smo se ustavili in si napolnili baterije

Meni osebno je bil največji izziv ta, da sva za mesec dni z možem na kocko postavila prav vse. Tudi zakon in družino, a vseeno smo proste minute izkoristili kar se da aktivno in povezovalno – še veliko pa moramo nadoknaditi. Moji dnevi so večinoma potekali tako, da smo čistili, pakirali, nosili, zlagali. Še posebej z veseljem pa sta otroka razstavljala in sestavljala pohištvo, kjer nama je bil vsaj starejši sin dejansko v veliko pomoč. Manjše omarice iz bivše dnevne sobe je z majhno moževo “mašinco” (akumulatorski vijačnik 😀 ) razstavil popolnoma sam. Šel je tako daleč, da je odvijačil celo ročaje 😀 .

Medtem, ko je sin pomagal pri vijačenju, pa mi je hčerka zelo rada pomagala pri zlaganju v škatle. Četudi sem v ta namen napakirala 2 ali 3 več, sem bila vesela, da smo pri selitvi delali vsi, se vsake toliko ustavili, jokali in sprejemali nove darove življenja <3.

Najtežji je bil vmesni korak

Ko je stari dom dajal občutek, kot da je nekdo vlomil in smo mu vsi skupaj pomagali iskati denar, ki ga ni, novo stanovanje pa je izgledalo kot gradbišče in vselitveni prostor hkrati. Takrat se mi je res zdelo, da delu ni ne konca, ne kraja, kar me je tudi psihično precej obremenilo.

Ampak smo pregurali. Ko smo se vselili, nam je internetni ponudnik zagodel s priklopom, na katerega moramo čakati vse do 14.7., kljub temu, da sem premostitev javila 28.5.! Dejstvo, da delam od doma in preko spleta me je prisililo v nekaj nejevolje, še dodatno pa so za to poskrbeli pri ponudniku, kjer baje ne morem uveljavljati niti popusta pri naslednji položnici, saj to naj nebi bil njihov “kiks”. Kakorkoli se bo zgodba speljala, nekaj prostih večerov z možem je precej koristnih za najin odnos, glede na pretekli mesec 🙂 .

Ko so se škatle začele umikati, sem lahko poskrbela za urejen in pospravljen dom
Ko so se škatle začele umikati, sem lahko poskrbela za urejen in pospravljen dom

Zakaj v novem stanovanju nisem spala?

Ko po vseh pričakovanjih prvič ležeš v posteljo, navadno zaspiš kot ubit. No, jaz nisem. Po novem kraljujeva v svoji spalnici, sama pa se sredi noči igram nomade in se selim v otroško sobo, ko me kdo od otrok še pokliče v svoj objem. <3 Zdaj še bolj cenim ta čas, ki mi ga naklonita tudi ponoči, kljub temu, da sem včasih precej utrujena saj vem, da bo še prehitro prišlo jutro, ko se bom zbudila v spalnici, v svoji sobici pa bosta otroka še naprej mirno drnjohala <3 .

In zakaj nisem spala? Zato, ker nisem bila vajena zaspati brez nog okrog vratu in žgečkajočih lask okrog mojega nosu. 🙂

Kakšen pa je bil vaš mesec? Vesela bom vaših komentarjev na  Facebooku ali Instagramu. Prav tako pa na našem  Youtube kanalu kmalu pričakujte nov video. Se beremo in gledamo! 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja