Brezplačen webinar
Razmišljanja

Ves čas imamo razmetano!

Ko sva z možem prvič postala starša sva hitela s pospravljanjem na vsakem koraku in zamujala čas z najimim otrokom, kar nama je s svojim jokom in nejevoljo tudi kmalu pokazal. Spoznala sva, da se bova mogla za naslednjih xy let sprijazniti z enim dejstvom – manj časa z otrokom in lepo pospravljeno stanovanje, ali pa (rahla) bomba doma in več časa z otrokom. Ker nama je bilo obema v interesu, da svoj čas preživljava z otroki, sva se (sicer precej težko) sprijaznila, da bo za nekaj časa v stanovanju vladal nered. Kljub temu, da ju sprotnega pospravljanja učiva že od samega začetka, se je kopičenje posode v kuhinji, pa smeti na poličkah, papirjev na polici, prahu v kotičkih in pack na tleh enostavno začelo nabirati čisto preveč, kot so jih zmogle spregledati najine oči.

Dokler je bil otrok eden je še šlo. Ko sta po hiši racala dva je na trenutke postajalo neznosno. Ko je mož z otrokoma odšel na krajši izlet zato, da sem jaz lahko vsaj približno pospravila stanovanje, so mi bile 4 ure premalo. Medtem, ko sem pakirala škatle in pogledovala na eno in drugo razmetano stanovanje, sem se spraševala, če bo tega sploh kdaj konec. Potem pa sem kot naročeno na Facebooku opazila gospo Tino Simčič, ki predava ravno o tem, kako organizirati stanovanje, kako se znebiti navlake in kako vzdrževati pospravljeno stanovanje tudi ob majhnih otrokih.

Pred otroki sva z možem vedno vzdrževala čisto, pospravljeno stanovanje v minimalističnem stilu. In občutek, ko so bile igrače in otroški izdelki povsod raztreščeni (poleg ostalih stvari) naju je res že precej utesnjeval in mož je večkrat povedal, da mu je ob pogledu na vse skupaj precej naporno. Ko sva se skupaj lotila pospravljanja (oziroma smo se ga lotili vsi, skupaj z otrokoma) pa je vedno znova prišel do spoznanja, da ob otrocih reda in čistoče ne moreš vzdrževati tako, kot bi si želel.

Tina mi je v svoji skupini dala super usmeritve, ki sem jih brez dodatnega truda lahko vpeljala pri opremljanju novega doma. Na nekaj stvari me je samo spomnila, predvsem pa so mi bili všeč njeni triki, ki jih je delila z nami.

Ko sem poslušala njena predavanja pa se mi je v glavi pletlo še eno vprašanje. Jaz nebi bila jaz, če nebi vedno, ampak res v vsaki, V.S.A.K.I situaciji sama sebe spraševala kaj se takrat dogaja v naših možganih. Tako sem se odločila, da je čas, da vam zaupam tudi nekaj na to tematiko.

In sicer sem se odločila, da povabim Tino v mojo družbo, kjer bova že danes zvečer, 17.7.2020 ob 21h klepetali o tem, kako ob majhnih otrocih vzdrževati urejeno stanovanje, čisto in po naših željah. Mi smo zdaj preseljeni en mesec in z nekaj njenih trikov in nekaj prebujenega zavedanja v sebi brez problema vsi skupaj skrbimo za dom in imamo ves čas pospravljeno. Kadarkoli lahko dobim na obisk meni še tako pomembne ljudi, lahko mirne volje vstopijo.

Prav zato, ker vem, da mnogo mamic ne zmore, da se zato ne počutijo OK in, da si želijo sprememb, sem se odločila, da s Tino spregovoriva točno o tem. Slišimo in vidimo se torej že danes ob 21 na moji Facebook strani Mamina dlan- Več kot vzgoja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja