Vdihnite življenje

Budilkaaaa!
Skok v zrak kot gasilec Samo, ko mu zazvoni pozivnik. Hitro skodelica kave, zobje, oblačenje. Bujenje otrok, jok, oblačenje, jok, obuvanje, jok, zajtrk po poti, jok, nestrinjenje s pripenjanjem v avtu. Brcanje v sedež in jok pred vrati vrtca. V naglici z dežnikom v roki tečeš proti avtu, s salonarji stopiš v najglobjo lužo, ki jo preklinjaš potem še cel dan. Bentiš medtem, ko čakaš “počasnele”, ki ne speljejo v sekundi, ko se prižge zelena luč. Zamudiš v službo, šef in sodelavci te gledajo grdo in postrani. Ugotoviš, da imaš razmazano šminko od edinega ekspresnega poljuba svojega dragega. Ko spiješ še eno kavo počasi prideš k sebi.

Ura je xy in konec službe. Še vedno pada dež, salonar je raztegnjen, tako da ti noga brez problema zateče, boš vsaj lažje hodila. Ne najdeš parkinga pred vrtcem, ko avto končno parkiraš pred vhod ter odpreš vrata vrtca pa bi najrajši polkrožno obrnila in z avta vzela slušalke, saj tvoj otrok že/še vrešči in ga slišiš do vhoda. Globoko vdihneš, odpreš vrata igralnice in kot osamljena lama, ves posmrkan in moker priteče tvoj otrok. Z rokami se ujameš ob tla in si rešiš zadnji košček dostojanstva, da ne pokažeš še tangic, ki si jih oblekla prvič odkar si mama.

Vreščeče bitje odpelješ domov, pripraviš fast food kosilo. Kaj pa zdaj?

… in tu se vsa zgodba šele začne!

Lahko sediš na kavču in se igraš moderno igro daljinca. “Ne meči igrač, ne vpij, ne brcaj brata, bodi prijazen!”

Lahko sediš na tleh, med kupom igrač in igraš daljinca: “pazi kje hodiš, ne prerivaj me, daj se igraj” ipd.

Lahko se igraš igro “ni me” in gledaš v telefon, scrollaš Facebook, vmes posnameš selfie in ga objaviš. Potem čekiraš lajke, komentarje in čakaš, da bo čas za večerno rutino, ki jo spremljajo kričanje, tekanje, zijala in poplava v kopalnici. Ne pozabimo na razmazano zobno pasto po ogledalu in zobno ščetko v wc školjki! Še ena ura uspavanja in končno večer z mojim dragim … lahko zaspim tudi sama

NE! K SREČI NE PIŠEM IZ SVOJIH IZKUŠENJ, PAČ PA O SKUPKU IZKUŠENJ O KATERIH BEREM NA FACEBOOKU  !

In ja, zaenkrat lahko pametujem, da je pri nas doma drugače  . Zakaj?

Zato, ker sem pokupila celotno spletno trgovino –založila sem se z vsemi izdelki, preden je avtorica Janja Urbančič ukinila celoletno možnost naročanja njenih čudovitih izdelkov za zbliževanje družin in partnerjev. Zdaj to možnost odpre le nekajkrat letno in zdi se mi fuuuul dobro, da pokukate na njene virtualne poličke in z nje izberete nekaj, kar lahko upočasni tempo vaše družine, kar lahko prebudi tisti kanček mirnosti, sočutja, spokojnosti in tistega posebnega občutka, ko se zmoreš spet popolnoma povezati s svojim otrokom in točno veš, kaj ti s svojim jokom sporoča.

Če pa slučajno ne veš, pa ima nekaj, kar potrebuje vsaka družina z majhnim otrokom – OKSIJEV PLAKAT! Ker ne rabiš več vpit. Še več, otroka pelješ do plakata in ti sam pokaže kako se počuti in ti pove, kaj rabi. Zakon, ane? Sej pravim, res ga moraš imet, pa samo še par dni časa imaš, da ga naročiš! Do kdaj imaš čas? Dokler ti tvoj otrok ali partner spet ne dvigne platfona oziroma, dokler ne zagori kres! 

Pa še to! Vabljeni tudi v Sočutno akademijo! Če rad scrollaš po Facebooku in se ves čas udeležuješ debat “jamranja” in preveč stiskaš jezne obrazke, si lahko pomagaš tako, da si na zaslon prikličeš teme, katerim boš začel popat srčke ;). Kadar si privoščiš rogljiček in kavo za malico, odšteješ cca 3eur. Če si en dan v mesecu malico prineseš od doma in 3eur nameniš za koristne informacije za osebno rast, harmonijo in povezanost v družini in partnerskem odnosu, potem za 3eur na mesec, oziroma 36 eur LETNO prejmeš en kup sočutja, razumevanja in nenehne podpore odličnih strokovnjakov!

Jaz sem not in vsebine so moja jutranja kavica! Poizkusi tudi ti! 

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top