Valentinovo – ga praznuješ?

Ko obrnem januarski list na koledarju se vedno najprej razveselim 14. februarja. Dan, ki ga pri nas doma samo začinimo s prijetno pozornostjo, ki jo izdelamo/ustvarimo/pripravimo sami.

Res je, da 14. februar nima popolnoma nobenega pomena, če je to edini dan v letu za “izkazovanje ljubezni”. Zakaj narekovaji? Zelo pomembno se mi zdi, da se v odnosu s partnerjem počutimo ljubljene in sprejete. Zelo pomembno se mi zdi, da se tudi sami v polnosti sprejemamo in zaznavamo kdaj svoje stiske nevede in nehote prelagamo na partnerja. Kadar opeko predlagaš iz leve na desno stran samokolnice žal nikoli ne more biti uravnotežena. Tako je tudi v partnerstvu. Se strinjaš?

Meni so še kako poznani občutki, da sama vlagam v odnos in, da če se sama nebi trudila bi “že vse propadlo”. In hkrati tudi občutek , ko sem obupala in rekla “do sedaj sem reševala jaz. Zdaj rešuj sam, jaz nimam več moči “.

Obe skrajnosti sta boleči. In nobena ne prinaša tistega, kar si želimo – harmonije. Zlata nit dobrih odnosov (tako partnerskih, kot tudi starševskih, prijateljskih in vseh ostalih) sta pogovor in poslušanje. Poslušanje in SLIŠANJE. Da si lastnih zaključkov ne ustvarjamo na podlagi lastnih mnenj, pač pa zares sprejmemo samo informacije, ki so nam dane.

Vesela sem, da sva z možem tako dobro združena odsla iz velikega viharja pred leti, ko naju je preizkušnja skoraj stala zakona. Ampak danes nanjo gledam kot na nekaj neprecenljivega. Takrat sva se zavedla kako nevede rušiva najin odnos in, če si želiva zase in za najina otroka več, sva mogla nekaj spremeniti. Za začetek je bil to večerni pogovor, ki se je zavlekel do 2 zjutraj, poln joka in takrat je obsojanje za vedno umrlo.

Ker sva oba vedela, da je žerjavica ljubezni še vedno zelo vroča, je bila potrebna le rahla sapica, ki naju je prevetrila, da je ogenj ponovno zagorel. Naložila sva polena in z vsakim letom gori močneje.

Valentinovo je le še tista pika na i, ko imamo dodaten razlog več za praznovanje nečesa tako lepega, kot je ljubezen! ❤️

Kako ga bomo na dan zaljubljenih presenetili z otrokoma pa ZELO KMALU! Stay tuned! Najdeš nas na Facebooku  in  Instagramu!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top