Valentinova pikapolonica

Sneg naletava, maškare so se trudile odgnati pomlad, pikapolonice pa še vedno trdno spijo. Kljub temu, da se pridno valjamo po snegu in vsak dan sušimo oblačila na radiatorjih, v našem domu že prevladuje pomlad. Kako ne? V trebuhu se vestno oglaša novo življenje, mali nadobudnež poskrbi, da so dnevi pestri kar se da, ljubezen med nami pa tudi dela svoje.

Glede na to, da nas le še 2 uri ločita do Valentinovega dne, dne zaljubljenih, pa sva s sinom v teh dneh poskrbela, da sva za atija izdelala posebno voščilnico. Jutri mi bo narekoval še vsebino in prav veselim se, kaj bo mala, nadobudna glavica povedala. Odgovarjal mi bo na vprašanji “Kaj ti je pri atiju najbolj všeč?” in “Kako zelo imaš rad atija?” Res se že veselim odgovorov!

Za vse tiste, ki ste prvič na mojem blogu, sin šteje 2 leti in 4 mesece. Da sva ponovila barve, sva najprej pregledala vso mojo barvno paleto papirjev. Imel je obdobje, ko so ga barve zelo zanimale, trenutno ga zanimajo nekoliko manj. Nekaj jih je tudi pozabil, svojo najljubšo pa vedno rad pokaže. Nor je na rdečo barvo! … Kar je tudi razlog, da sem se odločila za izdelovanje pikapolonice.

Rdeč a4 papir, trdote 130g sem prepognila tako, da je držal obliko črke M. Tam, kjer je bil en prepogib je bila notranjost srednjega srčka (glej prvi stolpec, spodnja slika). Z velikim luknjačem je izrezal velik krog za glavo, z malim pa črne pikice, ki jih je nalepil na krila. Sama sem izrezala še črno ozadje za notranjost, da sem izdelek ojačala in, da bo misel, ki jo bova s sinom zapisala z belo barvo prišla še toliko bolj do izraza.

Downloads19

Tokratno ustvarjanje je temeljilo na lepljenju in rezanju z izsekovalci, oziroma luknjači, ki jih zelo rad uporablja. Tudi packanje z lepilom iz tubice mu je zelo pri srcu. Ponavljala sva tudi oblike (srček, krog) in razmerja (veliko – majhno).

Predvsem pa naju ustvarjanje še dodatno poveže. Večkrat naju zalotim, kako vsak pri sebi mečka svoj kos papirja in govoriva. Danes sva npr razpravljala o tem, zakaj se imamo radi. Priznam, da imam zelo rada njegova vprašanja, ker mi dajo misliti. Jaz sem mu odgovorila, da se imamo radi zato, ker bi bilo našemu srčku dolgčas, če bi bil čisto sam. Odgovoril mi je, da si prav vsi dajo poljubček pred spanjem in se objamejo zato, ker se imajo radi. Ne glede na to, kako pravljičen si želim svet, ga bova nekoč pustila samega, v vsej bolj ali manj kruti realnosti. Zato sem mu razložila, da vsi žal ne dobijo poljubčka za lahko noč in, da nekateri včasih pozabijo, da se imajo radi. Kar ne pomeni, da se dejansko ne marajo.

… Zamislil se je, me objel in rekel… Mami, ti si moj sonček, imam te naaaaajrajši na svetu! Jaz pa sem mu obljubila, da mu bom vedno, dokler bo dovolil in želel, delila poljubčke in objemčke. In, da je moja mala ljubezen, zapisana v moje srce <3 .

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top