Ustvarjalni kotiček za 15 mesečnika

Naš ustvarjalni kotiček je ob naši vselitvi v novo stanovanje izgledal tako: igralni kotiček prej.

Z možem sva ga vmes sicer že 2x malenkost spremenila, tokrat pa sem se lotila občutne prenove. Glede na to, da še vedno ždim v bolniškem staležu pač stalno vidim kaj vse bi lahko spremenila in dopolnila. Tako sem za prenovo “predsobe” angažirala tasta (vam pokažem v prihodnjih dneh), za prenovo sobe, pa kar moža samega :). Sprememba je neverjetna!

Ko smo se vselili je bil najin mali nadobudnež star točno teden dni manj, kot 10 mesecev. Takrat je še pridno “deloval na vse 4 pogon”, zato je bil tudi kotiček temu primerno urejen. Kmalu za tem je shodil in v teh 5 mesecih, odkar kraljujemo v našem, s pozitivo nabitem, domu, je, tako, kot vsak malček v tej starosti, naredil ogromen preskok v razvoju. Izjemno ga zanima ustvarjanje in glasba. Šport še ne toliko, razen valjanja in skakanja po kavču, zato skrivaje stiskam pesti, da se bo malo “vrgel” tudi po atiju in začel simpatizirati tudi s kakšno žogo itd. A za to je še dovolj časa :).

Kakorkoli. Tole je naš kotiček pri sinovih cca 10 mesecih. 20161012_112624

In naš kotiček zdaj…

Kot vidite, ga je doletela ogromna sprememba :). Kraljuje ob čudoviti beli mizici, kjer zelo rad prebira/lista knjigice in riše. Skratka, cel kralj je za tole mizo.

Od prenove “predsobe” nam je ostalo ozko hrbtišče, ki ga je mamica takoj reciklirala. Malenkost smo ga obrusili z brusnim papirjem in premazali s premazom za tablo. Tako zdaj po njej lahko ustvarja tudi s kredo. Zaenkrat mu to zadostuje in uporablja barvice za papir, kredo pa za tablo. Držite pesti, da tako ostane tudi v prihodnje :).

Napravila sem mu čudovito, modro “visečo mrežo”; kjer se pozibavajo plišaste igračke. Razen dveh plišastih medvedkov mu namreč že od vsega začetka niso ravno pri srcu, a jih še ne bova takoj odstranila. Mogoče mu bodo še postale zanimive. Namestila sem jo v njegovo višino tako, da jih ima na dosegu roke.

Za na okno, ki gleda v otroško sobo sem odrezala “zaveso”, ki še malenkost odvzame sij dnevne luči ob večerih. Za piko na i sem mu dodala okrasek – ovčko, ki sem jo kupila že pol leta preden sem na testu nosečnosti zagledala +. Enostavno mi je bila tako všeč, da se ji nisem mogla upreti :).

Nad mizo imamo obešena tudi Oksijeva plakata, ki sva jih naročila tukaj: http://socuten.si/
Najin pogled na partnerstvo in starševstvo je namreč nekoliko drugačen, kot smo ga v večini vajeni :). A le tako smo res srečni 🙂

Za piko na i pa sem poskrbela za zanimiv, multifunkcionalen “predpražnik”. Več o sami izdelavi pa v prihodnjih dneh na mamini dlani!

Kaj praviš? Jaz se nenormalno sprostim in zaživim v sinovem kotičku. Brez problema bi bila še enkrat majhna punčka…

No ja, čeprav se kot mama, iskreno, počutim srečnejšo <3. Pa ti?

Te zanima kako narediš tole več kot uporabno preprogo? Čisto enostavno!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top