Astronavt

Ustvarjalna ideja: Lunin pesek

Roke gor vsi tisti, ki imate doma male, potencialne astronavte!

Kako zanimiva so leta, ko raziskuješ Luno, vesolje, spoznavaš kako velik je dejansko svet izven meja Zemlje na kateri prebivamo. Ko z vsem pogumom verjameš, da boš nekoč letel na Luno.

Raketa in astronavt v doma izdelanem luninem pesku

Medtem ko sta se otroka igrala astronavta in je naša dnevna soba postala Luna, otroška soba pa Mars, sem med kuhanjem kosila našla pravo idejo, da celotno energijo, ki je kar puhtela iz njiju, malenkost umirim. Vedela sem, da jima bo to butanje energije počasi postalo naporno, zato sem v kuhinji na hitro vmešala Lunin pesek. Poznaš?

Sestavine za izdelavo luninega peska

Lunin pesek naredimo iz moke in otroškega olja. Mešamo ju v razmerju 13 : 2 . Dodamo pa lahko tudi (jedilne) barve (v tem primeru dodajte malenkost več moke).

Gre za pesek iz katerega lahko otroci izdelujejo potičke, ga popolnoma razprostrejo, zraven pa uporabijo ogromno svojih majhnih igrač za igro – od živali, do avtomobilov ipd. Ker smo za podlago uporabili še črn pekač, je bila zabava zagotovljena, saj se je celotno dogajanje iz dirkanja po stanovanju preselilo v pekač z obilico pripomočkov.

Prikaz igranja s kinetičnim peskom
Potička iz luninega peska

Po dveh urah igranja smo zabavo zaključili z enourno zabavo v kopalnici, ko so se vsi pripomočki še stuširali in očedili, da so se lahko vrnili v življenje na Zemlji.

Kaj praviš, boste poizkusili? Imate pri vas doma nadobudnega astronavta ali astronavtko?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top