Gosenica za učenje barv

Učimo se barv

Vsak dan se učimo. Se strinjaš?

Otroci se učijo še toliko bolj. Prva leta življenja res prinašajo nenormalno količino informacij, ki jih mora otrok sprocesirati, hkrati pa ga na vseh pregledih “kontrolirajo”, ali zna dovolj za svojo starost.

Pri izbrani pediatrinji za naša otroka teh mejnikov ne “forsirajo”, oziroma se prilagajajo otroku, kar mi je izredno všeč. Ne glede na vse, pa jima rada postavljam izzive, kjer morata vklopiti svoje možgančke. Najbolj zanimivo mi je, ko opazujem, kako se skupaj z znanjem razvija tudi potrpežljivost.

Obdobje, ko se otroci učijo barv mi je tako zanimivo, da bi ga želela obdržati kar čimveč časa v naši sredi. Življenje v trenutku vidiš veliko bolj pisano, raznoliko, zabavno. Vidiš veliko več, kot vidiš v vsakdanjem hitenju skozi mesto. Se strinjaš?

Pri nas se ves čas pogovarjamo o barvah. Hčerko sicer zelo zanimajo znamke avtomobilov (?!) 😀 , a vedno, ko ji odgovorim na njeno vprašanje, uporabim, oziroma izpostavim tudi barvo avtomobila. Kar nekaj jih je zaenkrat že osvojila, ostale pa še bo 🙂 .

Hkrati pa ji igre z vstavljanjem likov še predstavljajo igro učenja in potrpežljivosti. Zato sem se odločila, da ji izdelam nekoliko bolj zahtevno gosenico, kjer bo mogla barvne trebuščke združevati po določenem barvnem redu, ki je prikazan na vsaki strani trebuščka.

Na ritko sem gosenici zašila še majhen “repek”, s katerim si jo natakne na prst, nese s seboj v avto in tako malo lažje “preživi” vožnjo, ki je sicer izredno ne mara.

Gosenica za učenje barv

Kako pa ste se učenja barv lotili pri vas?

Spremljaj nas tudi na Facebooku in Instagramu za še več zabavnih vsebin, ali pa se na desni strani prijavi na Mamine e-novičke in si prenesi brezplačno avdio zgodbo Dominik potapljač, za svojega otroka.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top