Ženska se jezi

Te jezijo določeni ljudje?

Kdaj si nazadnje srečal/a človeka, ki ti je vsaj malo zbudil nek občutek neprijetnosti?

Mogoče celo jezo, bes, strah, dvom, sram? Pomisli na čisto vse situacije v dnevu (tudi tiste za volanom, v trgovini, med pogovorom z nadrejenim ipd).

Prepričana sem, da si v svojem življenju že spoznala, da za spreminjanje drugih ljudi porabimo čisto preveč energije, ki bi jo lahko uporabili za nekaj lepega in navdihujočega.

In tako sem tudi jaz dolga leta potrebovala, da sem odkrila situacije, ko želim nekomu opravičiti svoje mnenje. Ko sem želela, da me nekdo sprejme takšno, kakršna sem in sem zato sebi rekla ne, hkrati pa gojila veliko žalosti in jezo do tistega, ki moje družbe ni hotel. Tudi jaz sem si včasih za koga mislila “pa kako si lahko takšen be*ak?” in tudi jaz sem se znala skregati.

Potem pa sem našla rešitev

Z vajo in treningom umetnostne terapije sem se naučila res dobro obrniti vase tako, kot sem prej brala v knjigah, poslušala v raznoraznih govorih ipd, a tega v praksi nisem znala (za)živeti. Kmalu ti v eni od objav zaupam zakaj je včasih tako, da določene stvari kar ne grejo in ne grejo – spremljaj me.

Pa je prišel dan, ko sem opazila, da mi gre dobro – takrat mi krivulja napredovanja večkrat pade, ker mi ego tiho reče – “hej, zdaj si pa že nekaj časa “pridna”. Zdaj pa se lahko malo “pregrešiš”.

Vedela sem, da potrebujem moč, pogum in zavedanje nekje na očeh, da me ne preplavi ego, ki ga počasi postavljam tja, kjer mu je mesto.

Izdelala sem ilustracijo, ki jo vidite na sliki. Poustvarila sem jasno situacijo na način, da zbudi veliko močnih emocij. Vem, da takšnih pristopov pri meni niste vajeni, a tokrat sem rabila res močno ogledalo.

Narisala sem deklico med opravljanjem velike potrebe in zadaj deklico, ki v te “smrdljive kupčke” sadi cvetlice. Napis sem sicer dodala v angleščini (trenutno se ves moj svet odvija v angleško govorečem okolju, kar se izraža tudi v mojih izdelkih), ki pravi:

Ilustracija dveh deklic

“Tvoja odločitev je, kaj boš naredil z “drekom” drugih ljudi. (ne moreš jim reči naj nehajo s*ati). Lahko stopiš v iztrebek, lahko pa posadiš cvetlico ljubezni in miru. Zapomni si: odločitev, kaj boš naredil/a je tvoja. A tista, ki jo boš sprejel/a, je odsev tvojega trenutnega notranjega jaza.”

Tudi ti začutiš sporočilo globoko v svojih koreninah?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top