Svečka proti komarjem

Svečke iz odpadnega olja

Kmalu po novem letu se v večini kuharskih Facebook skupin začne debata okrog krofov in dejansko je že takoj po novem letu nekakšen nizki start na pustne dni.

Zadnjič, kmalu po pustnem torku pa se je vnela debata kam z odpadnim oljem. Priznam, da sem šele pred parimi leti ugotovila, da se odpadno olje meče v posebne zabojnike, kar s pridom tudi uporabljam. Všeč pa mi je bila ideja, ki jo je navedla ena izmed komentatork, da ga uporabi za izdelavo sveč. Seveda mi vest ni dala miru in sem se odločila preizkusiti zadevo še sama.

Poiskala sem vse odpadne svečke. Saj veš tiste, ki ostanejo od adventnih venčkov in podobnega. Jih naribala v staro posodo, ki jo uporabljam prav za takrat, kadar izdelujem svečke. Potem pa počaaasi, po občutku dodala nekaj precejenega olja od krofov. Dodala sem še eterično olje in prelila v kozarec od kumaric, ki sem ga preprosto dekorirala z natisnjenim napisom.

A ta enostaven trik že poznaš?
Natisneš besedilo, da prelepiš z lepilnim trakom, dobro podrgneš po besedilu, namočiš v vodo. Čez par sekund vzameš ven in previiiiidno svaljkaš papir tako, da na traku ostanejo le še črke. Dobro posušiš in nalepiš. Enostavno, poceni in wow! Prepričaj se sama!

P.s. Svečka je super! A jo priporočam le za zunanjo uporabo 🙂 Jaz sem jo pripravila proti poletnim plenilcem – beri klopom 🙂 .

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top