Skriti biseri sreče

Ponavadi bisere pobiraš iz školjk, če jih imaš možnost nabirat v kakšnem res lepem morju daleč stran od našega Jadranskega morja. V meni se je tokrat odprla školjka z največjim biserom, ki ga nosim v svojem srcu in zaradi katerega sem to, kar sem.

O čem govorim?

Mesec dni me ni bilo, saj sem pripravila vse potrebno, izklopila računalnik in se delala, da internet ne obstaja. Iskala sem stik znotraj sebe, poslušala svoje telo in živela tako, kot so živeli v pradavnini  . No, to zadnje ne, sem se pa kar precej izklopila od vsega, kar ima ekran in zvočnik.

Ni skrivnost, da sem ljubiteljica psihoterapije, meditacije in metode F.E.E.L.. Ko sem postala mama mi je sin pokazal koliko žalosti, dvoma, strahu živi v meni. Ko sem našla skupino, ki jo je takrat vodila Janja Urbančič sem stala kot vkopana, ker sem končno našla nekoga, ki me je sprejel z vso mojo bolečino, žalostjo in še vedno videl čistost mojega srca. Nisem bila kritizirana, zasramovana. Samo sprejeta točno takšna, kakršna sem. Takrat sem kar hitro vzljubila psihoterapijo in se pred meseci, ko sem čutila, da sem svoje znanje in kapacitete popolnoma izkoristila na pot odkrivanja same sebe odpravila tudi jaz. Povsem pogumno in optimistično.

Ko mi je psihoterapevtka po dolgem prvem pogovoru povedala, da so nekatere življenjske bolečine tako globoke, da jih ne moremo popolnoma odstraniti, lahko pa jih poizkusimo čimbolj zmanjšati, sem bila precej izgubljena. Nekako sem verjela v to, da lahko svojo žalost in praznino popolnoma pozdravim. Nekaj časa sem potrebovala, da sem prišla do spoznanja, da je resnica nekoliko drugačna. In, da je čas, da sprejmem vse “brazgotine”, ki so mi ostale od mojih “bojev” za ali z življenje(m).

Medtem, ko sem odštevala dni do dopusta, pakirala in bila z otrokoma kot ponavadi, sem vse bolj čutila kako potrebujem še več časa zase. Kako potrebujem sprehod. Dolgo tuširanje. Kako pomembno mi je, da si na nohte nanesem lak in se namažem z masko za obraz.

Velikokrat sem možu namignila, če želi z otrokoma na sladoled, na igrišče ali v trgovino, da sem jaz lahko bila vse bolj sama s seboj. Nisem vedela kaj se dogaja, zato sem živela v prepričanju, da se samo tako zelo veselim časa, ki ga bomo skupaj preživeli ob morju, da mi misli švigajo sem in tja.

S prepričanjem, da sem enostavno utrujena, da sem se zanemarjala in nisem negovala sebe tako, kot bi si najbrž želela, sem vestno pakirala stvari za dopust kljub temu, da sem vsak dan s strahom gledala vremensko napoved, saj je bila za čas, ko smo imeli rezervacijo precej slaba. Vsi smo zagrizeni “morjeljubci” zato nam lepo vreme res veliko pomeni.

Prišel je dan, ko smo prispeli na nekoliko lepši del sveta, kjer me je nekega večera konkretno “zadelo”. Kljub lepemu vremenu in plavanju tisti dan sem bila res pošteno zoprna. Težko sem živela sama s seboj, kaj šele moji domači. Pa je prišel večer. Padla je tema, otroka sta spala, mož pa je bil ravno pod tušem. V moje srce se je prikradla največja bolečina v mojem življenju. Medtem, ko je mož opravljal še zadnje lepotne popravke (kot da jih potrebuje  ) sem čutila ogromno jeze in žalosti.

Ko je prišel iz kopalnice, pristopil k meni in začudeno s telefonom posvetil v moj objokani obraz sredi teme se je šele “utrgal oblak”. Zdaj že ve, kako me pustiti samo z mojimi čustvi in kaj rabim. “Kaj je? Tukaj sem.” je bilo vse, kar je rekel, nekako prisedel k meni in me objel. V njegovem objemu sem začutila, da sem varna. Posluša me. Ne zamahuje z roko in ne “pametuje” da naj pozabim vse, kar je bilo. Le daje mi prostor in čas, da odložim svojo žalost. Kljub temu, da je bila to najboljša odločitev v mojem življenju, je nisem znala ubesedit, sprejeti in odžalovati, kot rečejo psihoterapevti.

Čas je, da vam razkrijem zakaj so družine moja strast.

Sem otrok ločenih staršev.

Še preden sem to postala pa sem verjela, da družine lahko lepo živijo brez alkohola, tepeža, manipulacij ter psihičnega in fizičnega nasilja.

Danes, tukaj in zdaj sem pripravljena odžalovati, da moja družina ni bila popolna. Si dati medaljo, da midva zmoreva drugače in sprejeti, da mi je bila ta izkušnja v življenju dana zato, da sem spoznala, da imamo v življenju lahko veliko več kot imajo mnogi ta trenutek.

Zaradi svoje izkušnje vse manjke in bolečine iz otroštva pretapljam v znanje, delo in izkušnje zato, da vam bom lahko pomagala združiti vaše družine na način, ki si ga želite in zaslužite.

Še malo in obelodanim kaj pripravljam za vas. Ste z mano? 

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top