Sanjska hiša

Pa sem dosegla še en cilj! Pred drugim porodom sezidati našo (sinkovo) sanjsko hiško 🙂 .

Pravzaprav me je danes, ko sem pogledala na datum zadnje objave kar malo zabolelo pri srcu, saj nisem pričakovala, da je od moje zadnje objave kljub poplavi ustvarjalnosti minilo že mesec dni! Gre namreč za to, da je moj porod pred vrati, jaz pa se pripravljam na to, da bom mogla svoj čas deliti še z večimi člani najine družine. Zato dni izkoriščam kolikor se da za druženje z mojima dvema, ob večerih, ko oba sladko zaspita pa pripravljam in razmišljam o 1000 in 1 stvari, ki bi nas v času bivanja v porodnišnici lahko čimbolj povezovala. Zato so moje noči že sedaj okrnjene in ta teden po planu počasi končam z ustvarjanjem in si vzamem še kakšen dan za spanje. Pravzaprav noč.

Že pred časom sva s sinom začela vsako jutro iz lego kock graditi hišo. Večkrat sva jo pustila sestavljeno tudi nekaj dni, saj je bil v precepu ali razdreti hišo in ustvariti kaj novega, ali jo pustiti in se tačas igrati z nečim drugim. Nekega večera mi je zaupal, da bi bilo ful kul, če bi imela njegova hiša tudi banjo ipd, zato sem ga vprašala ali si želi čisto prave hiške za svoje male igračke (lutke iz kinder jajčkov). Z žarečimi očmi sem dobila tako jasen “JA”, da sem se že v naslednjih dneh lotila izdelave. Povedala sem mu, da se bom potrudila, da projekt zaključim do poroda, kar je pomenilo intenzivno razmišljanje in kasneje tudi delo na projektu. Tokrat bom rekla hvala moževi službi, ker je bil tudi on nadvse hvaležen, da je kar nekaj dni vsak večer lahko zaspal praktično skupaj s sinom, jaz pa sem v drugem prostoru ustvarjala na tone smeti (beri: pripravljala hišo 🙂 ). Najina jutra s sinom so se vsakodnevno začenjala z enim in istim vprašanjem: “Mami, a je moje presenečenje že končano?” 🙂 Tako sem mu vsako jutro znova povedala kaj sem že naredila in kaj še moram. “Tapete” in slike za v stanovanje je izbral sam. Sama pa sem dodelala ostale malenkosti.

Sicer sem pričakovala, da jih bom lahko dodelala še več, kot je npr izdelava kozarčkov, krožnikov, wc školjke, ki bi bila popolnoma podobna pravi, a sem se zaradi lažnih popadkov malenkost prestrašila, da me čas lovi in zadevo nekoliko poenostavila. Kljub vsemu se je delo nočne ptice več kot obrestovalo, ko sem nekega dne ob cca 2 zjutraj vsa utrujena pogledala na svoj zaključek. In ja, tokrat sem si tudi sama rekla nekaj v smislu “wow, a res sem tole naredila iz 2 preprostih lepenk”? No, pravzaprav nisem uporabila samo 2 lepenki velikosti 50×70, pač pa tudi ogromno ljubezni, entuziazma, zagona in kreativnosti.

Ko se je sin naslednje jutro zbudil in sem na njegovo vsakodnevno vprašanje odgovorila pritrdilno, prvič ni imel časa niti preobleči pidžame. Stekel je naravnost v dnevno sobo, kjer ga je že čakala njegova hiška iz sanj. In prvi odzivi? Wow, wow, wow, mami woooow 🙂 . No, takrat sem za nekaj minut lahko živela samo od njegovega pogleda, dotika, navdušenja in komentarja. Nisem zapravila milijonov, nisem zapravila stotakov, nisem zapravila pol premoženja. Za vse skupaj, komplet z lepilom ipd sem odštela kakšen eur več, kot 20 eur.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top