Ko zmanjka barve

Reciklirana sladolednica

Preden sem postala mama nikoli nisem razumela, kako je možno, da starši tako “slabo” poznajo svoje otroke, da ne vedo kaj bi jim kupili za rojstni dan. Prepričana sem bila, da vsak starš točno ve, kaj je tisto s čimer bo svojega otroka najbolj razveselil ob rojstnem dnevu, ki jih mali otroci tako radi praznujejo.

Ko sem sama postala mama pa sem ugotovila, da nakupovanje daril le ni tako preprosto. Včasih porabim kar nekaj časa, da se koncentriram na otrokovo igro in preko nje ugotovim kaj je tisto, kar bi mu doprineslo k razvoju, bi ga zanimalo, bi mu bilo všeč, hkrati pa bi lahko uporabljal skupaj s sorojencem, saj ni hujšega kot neprestano pazenje, da en drugemu kaj ne polomijo/strgajo ali uničijo.

Pred časom sem sinu izdelala reciklirano kuhinjo iz starega predalnika in je še danes veselo v uporabi. Ker pa smo vsi skupaj nori na sladoled in, ker mi je bila izdelava sladoledne vitrine v mislih velik izziv, pa sem se odločila, da je to pravo darilo za našo dveletnico.

Priprava sladolednice iz kartonastih škatel

Na kup sem zbrala nekaj praznih kartonastih škatel, nakupila sem akrilno barvo in nekaj barvnih pol papirja. Si vzela nekaj večerov za ustvarjanje in potapljanje v otroški svet <3 .

Sladolednica reciklirana iz kartonskih škatel

Najbolj sem uživala ob izdelovanju vitrine za sladoled. V Tediju sem nakupila komplet za “pripravo” sladoleda ter mikser in plastično sadje, ki ga lahko prereže na pol. V svoji ustvarjalni omari sem našla še papirnate slamice in nekaj ostalih dodatkov, ki sem jih uporabila pri detajliranju sladolednice.

Ker je precej velika, sem jo zelo “ne-očitno” skrivala na omari v dnevni sobi, na 3/4 pokrito z odejo 😀 . A otroške oči tokrat radovednost ni premamila prekmalu.

Ko sva ji z možem zadevo predala, sva oba otroka lahko le z navdušenjem opazovala in “lizala sladoled” ter “pila njune smoothije”. Toliko veselja, radovednosti in iskric že dolgo ni bilo v njunih očeh.

Za vaše otroke ne vem, vem pa da najina otroka najbolj cenita in najbolj uživata v igračah/igrah, ki jima jih pripraviva midva z možem <3 .

Še en vidik, ki bi vam ga ob tej priložnosti želela izpostaviti pa je ta, da za izpolnitev otroških želja, za presenečenje in darila ne potrebujete desetine ali stotine eurov. Dovolj je že nekaj odpadnega materiala, srce odprto za radovednost naših malčkov in ščepec ustvarjalnosti.

In vse skupaj lahko postane bolj pravljično od pravljice <3 .

Sladolednica iz kartonastih škatel
Sladolednica iz kartonastih škatel

Še več zabavnih vsebin lahko spremljaš tudi na mojem Facebook profilu, Instagram profilu in po novem tudi na Youtube kanalu 😉 .Veselim se tvoje družbe <3

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top