Reciklirajmo škatlice

Že stoji vaša novoletna jelka? Odkar sem delala v trgovinah sem vajena, da je okraševanje nekoliko bolj “zgodno”, zato že deseto leto jelko postavljava prvi vikend v decembru. December je tisti čas v letu, ki je prazničen že sam po sebi. In ne glede na to, da čarobnost nosimo v srcih vsak dan, nama je všeč, da je tudi stanovanje okrašeno primerno letnemu času. Tako za dekor poskrbim enako poleti, kot pozimi. In tudi vmes.

Ker pa sem bila pred leti počasi že naveličana standardnih okroglih bunkic in ostalega dekorja, ki gre nekako “tradicionalno” na novoletno jelko, pa sem se pred tremi leti odločila, da v najin/naš ritual vpeljem nekaj drugačnega.

Tri leta nazaj je bil namreč za naju eden izmed prelomnih let, ko sva si na Ljubljanskem gradu obljubila zvestobo in to je bilo prvo leto v mojem življenju, od katerega sem se zares težko poslovila. Ne gre mi za številke, ne gre mi za leta. Ves čas “čivkam, kot ptički na veji”, da si ne želim čez xy let reči “uf, midva sva že xy let poročena, danes pa se kar ločujejo”. Ampak si želim reči “našla sem svojega moškega. S katerim sem srečna in izpopolnjena!” <3 Definitivno je ta trenutek, to leto ki sva ga preživela, zapisano v posebnem kotičku mojega srca.

Najlepši spomin na družino, ki ga nosim iz svojega zgodnjega otroštva vsa leta s seboj je družinsko tradicionalno postavljanje in okraševanje novoletne jelke. Prav zato mi ta čas še toliko več pomeni. Vsako leto se mi prikrade spomin na božične pesmi, obešanje novoletnih bučk in lučk in tisto toplino v srcu, ko smo ugasnili luči in prižgali lučke. Ta ritual peljem še danes.

Ker pa si praznični čas najlepše oriševa tako, da se spomniva na vse trenutke, ki naju navdajajo z energijo, srečo, ljubeznijo in upanjem, pa sva tisto leto pripravila reciklirane škatlice, s katerih sva najprej sčistila nalepke, natisnila fotografije v primerni velikosti, jih izrezala in vložila v škatlico, kamor sva prej dodala še trakec. Tako je takrat novoletno jelko sestavljala kombinacija bučk in najinih slik s poroke. Čarobnost, vam rečem!

Naslednje leto decembra, sva v rokah že pestovala najinega sinka. Vsako leto se fotografiramo z božičnimi kapicami, izberemo 2 slikici in jih dodamo na smrekico. Letošnje leto smo se fotkali ravno včeraj in komaj čakam, da naši, sicer že stoječi jelki dodamo še letošnje fotografije. Tokrat bodo zagotovo še nekaj bolj posebnega, saj smo ujeli tudi moj nosečniški trebušček.

In veste kaj je najlepše? Ko tudi otrok z veseljem gleda najine in naše slikice na smrekici in jih z navdušenjem obeša. In moža, ki medtem, ko je ves zatopljen v novoletne “bučke” reče… “uf, kako paše obujat spomine” <3 .

Razen s čiščenjem škatlic, vam izdelava tovrstnega UNIKATNEGA, novoletnega dekorja vzame zelo malo časa, denarja, truda in energije, zagotavljam pa vam, da vaju ali vašo družino še veliko bolj poveže in prazničnemu decembru vdihne tisto posebno prazničnost, ki jo lahko vzbudimo le v naših srcih <3 .

20171203_141130

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top