Dekle leži in si z rokama prekriva oči

Preženi tesnobo s preprosto vajo

Si se kdaj vprašala koliko informacij dnevno vstopi in izstopi skozi tvoje možgane? Enostavno – preveč. Še posebej pa je pomembno, da smo previdni kako se počutimo v okolju v katerem se največkrat zadržujemo. Nam je prijetno? Smo sproščeni? Se počutimo sprejete, ljubljene, slišane, pomembne?

V preteklem letu, dveh, ko so bile odrejene karantene in lock-downi, se je še toliko bolj pokazalo kako se ljudje počutimo v svojih domačih okoljih, kot tudi na delovnih mestih, med prijatelji in v družbi. Kljub temu, da je bila izkušnja za marsikoga lahko boleča, je bila hkrati (zagotovo) tudi poučna.

K meni so se bralci naše strani zatekali po pomoč, predvsem ob znakih tesnobe in povečani anksioznosti. Ker vem in se zavedam, da je situacija v svetu pripomogla do veliko teh občutkov, pa danes z vami za morda lažji in lahkotnejši teden delim vajo, ki podpira prav to področje.

Revije in škarje

Iz raznih revij in časopisov izreži besede, ki ti dajejo pozitivo, navdušenje, upanje, pogum, moč. Iz njih kasneje sestavi razne stavke, verze, besedne zveze, ki tvorijo skupek tistega, kar v določenem trenutku najbolj potrebuješ. Fino je, če si za to pripraviš kar poseben zvezek, ga tu in tam odpreš in prebereš vse, kar te bo v tistem trenutku “poklicalo”, oziroma ga dopolnjuješ po svojem lastnem občutku – z ilustracijami, zapisi, afirmacijami, slikami ipd.

S to vajo si lahko resnično zelo dobro pomagaš pri premagovanju anksioznosti (seveda izvajanje samo te vaje ne bo odpravilo tesnobe na dolgi rok – jo bo pa zmanjšalo, hkrati pa te lahko zelo dobro podpre ne glede na to, kako si sicer pri soočanju z njo pomagaš).
V kolikor boš vajo preizkusila tudi sama, bom vesela, če mi javiš kako si se vmes počutila.

Iz revije izstrižene pozitivne besede

Če pa boš slučajno začutila, da te lahko z vodenjem ob ustvarjanju podprem individualno in ti pomagam, da zadihaš s polnimi pljuči, pa si lahko rezerviraš brezplačen termin tako, da mi pišeš v zasebno sporočilo, ali pa na naši spletni strani poiščeš zavihek Trening umetnostne terapije in si rezerviraš termin, ki je trenutno še na voljo.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top