Preproste košarice za shranjevanje

Medtem, ko ste si že lahko ogledali v kakšnem previjalnem kotičku se bomo ukvarjali s pokakanimi pleničkami in pobruhanimi bodiji, sem z vami že delila tudi navodila, kako sem izdelala stenske poličke. Tokrat pa gremo še korak dlje… Izdelala sem preproste košarice za shranjevanje, ki se ob morebitni neuporabi brez problema razstavijo in po potrebi ponovno sestavijo. Za njihovo izdelavo sem tokrat uporabila 2-3mm trši filc, ki sem ga kupila v ustvarjalni trgovini.

Pravzaprav kakšne velike filozofije glede izdelave, ni. Načrt mi je vzel cca 2 večera, saj sem morala zadeve premerit, ker večjega filca od velikosti A3 v tej trdoti in želeni barvi žal nisem dobila. Lahko vam rečem le, vzemite ravnilo, pisalo, ki vam bo puščalo razvidno sled na filcu in začnite z delom. No, še prej pa bomo potrenirali možgančke in se spomnili osnovnošolskih dni.

Večkrat namreč radi rečemo, koliko od snovi, ki nam je pobrala večino popoldnevov dejansko potrebujemo v vsakdanjem življenju. Res je, da smo se marsičesa bili primorani naučiti za določeno številko v redovalnici. S tem se popolnoma strinjam. Sem pa v svojem času šolanja uspela spoznati čudovite učitelje, ki so nam znanje predajali na nekoliko drugačen način. Seveda so sledili nekemu zaporedju, ki je določeno vnaprej. Nekateri so se celo pritoževali, da je s snovjo potrebno naprej hitreje, kot je to dejansko v praksi možno. In meni, kot skrajni NE ljubiteljici matematike v osnovni šoli je takratna uvedba nivojskega pouka dala ogromno.

Priznam, da ko sem na seznamu svojih novih učiteljev za nivojski pouk pri matematiki opazila profesorja, ki me je sicer poučeval tehniko nekako nisem vedela kako bomo to speljali. Navajena sem ga bila s popolnoma drugega področja in res nisem vedela, kako mu bom lahko sledila pri matematiki. A tudi tokrat se je pokazalo, da imajo dobri ljudje ogromno dobrih perspektiv. Iz minute v minuto sem matematiko bolj razumela, vzljubila sem jo, doma sem matematične naloge začela delati z veseljem, predvsem pa v razred nisem več vstopala s strahom. Postali sva pravi prijateljici, celo tako veliki, da sem v srednji šoli tu dobivala izključno petice. Tako daleč je šlo, da bi ob primernih pogojih najbrž vpisala tudi študij matematike. A za vse v življenju je še čas… 🙂

Ko sem še delala v medijih sem za nekaj let skoraj popolnoma pozabila na matematiko. Ni minilo dolgo, ko sem se odločila, da bom izdelovala unikate, a so mi standardne čestitke hitro postale dolgočasne. Vsak večer sem možu fantazirala, kako bi bilo zanimivo videti čestitke v 3D oblikah, določene skulpture itd. Spomnim se, kolikokrat me je gledal vso razjarjeno, ko sem samo razočarano vrgla cele velike pole papirja v smeti, ker mi zadeve niso uspevale. Spoznala sem, da mi je matematika ogromno dala in, da do svojih ciljev, do raznih skulptur in 3D oblik lahko pridem le tako, da si jih predstavljam kot razgrnjeno “škatlo” in si narišem načrte. Kmalu sem se lahko igrala z izbranimi velikostmi, globinami, oblikami…

Prav med izdelavo omenjenih košaric me je mož spomnil kako zelo smešne so bile moje prve čestitke. In kako uspešna sem pri izdelovanju posebnih izdelkov zdaj, skoraj 10 let kasneje. To je postalo del mojega življenja, del strasti, del moje “službe”.

Zatorej, uporabite osnovnošolsko znanje, narišite si načrt in polepšajte svoje poličke, omare, ali pa jih uporabite za inovativna darila. Jaz jih bom uporabila za darilca ob veliki noči. Na spodnji fotografiji lahko vidite kakšnega videza mora biti “šablona” za vaš izdelek. Prepričana sem, da vam bo morebitno brisanje prahu s tega dela možganov povrnilo še kakšen sladek spomin na osnovnošolske dni, prijatelje in na učitelje, ki so poučevali zato, da so nas nekaj naučili in ne zato, da so čimprej lahko odšli domov. 🙂

29178803_10216545823944535_5831649565933043712_o

Kmalu pa vam izdam tudi, kako sem naredila okvirje, za katere sem odštela en sam euro, ali celo manj 😉 . Sledi mi na Facebook-u, da česa ne zamudiš: MAMINA DLAN .

28879184_10216486627224654_61243538_o

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top