Pri nas doma

Predsoba

Mislim, da ga ni junaka, ki nebi v stanovanju imel vsaj ene poličke, če že ne omarice, ki služi za nadležno odlaganje “malenkosti”, za katere ne veš kam jih boš pospravil. Predvsem pri naju z malim je velikokrat tako, da eno  stvar za ustvarjanje enostavno samo “odloživa”, ker imava v planu delat naslednji dan. Takrat itak pride nekaj vmes in zadeva stoji tudi kakšen teden, dva. Jap, priznam.

Ko smo se selili v tole stanovanje, ki meri slabih 20 kvadratnih metrov manj, kot naše prejšnje, je mož vsak dan poskrbel za to, da so se mi lasje postavili pokonci. Kako? S stavkom “ne bo nič prostora”. Tako sem že bila pod njegovim vplivom, da sem sredi trgovine spremenila plan in kupila spodnji predalnik / poličnik.

Dejansko se je kmalu po vselitvi pokazalo, da smiselno zlaganje, “likvidiranje” stvari, ki jih res ne uporabljamo že lep čas prinese ogromno prostora. Tako imamo v našem stanovanju veliiiiiko praznih polic, omar, skratka brez problema bi se pri nas razkomotil še en odrasel človek.

In tale omara je dejansko služila za sprotno odlaganje. Samo kaj, ko sva z možem samo čakala kdo jo bo vzel v roke. Oba sva namreč PREveč redoljubna, a jaz zmagam :). Tako sva se en dan s sinom igrala simpatično igrico. On mi je podajal reči v roke, jaz pa sem jih sortirala. Kaj ostane doma, kaj “odpotuje” k drugim ljudem in kaj v smeti.

20170104_102644-001

Ko sva vse skupaj izredno lepo pospravila, sem si res oddahnila. Ampak ta omara tukaj, me moti že od vsega začetka. Nekaj mi nikakor ni “potegnilo”, pa nisem vedela kaj je to. Tisti dan sem zvečer legla k sinu, da ga zazibljem v sladek spanec, meni pa kapne…

OMARA RABI OSVEŽITEV! Prostor tam ne diha!

Kot so mi povedali je na istem mestu prej stal hladilnik, kar priznam, da bi mene osebno precej motilo. Videti bi bilo dokaj podobno tej situaciji, ki me je vedno spravila v slabo voljo, kljub temu, da je ves preostali del stanovanja opremljen povsem po naših željah.

Ta prostor, oziroma ta stena je potrebovala ZRAK! Morala je dihati!

Takšne projekte ponavadi speljeva s tastom, ki mi je prisluhnil tudi tokrat.
Blazno me je namreč motilo to, da mož, ko pride iz službe, uniformo pušča v extra majhni kopalnici, včasih celo kar na tleh, zato je bil to drugi razlog za mojo občasno slabo voljo.

Predlagala sem, da narediva tole:

20170121_125634-001

Aaaaaa DIHAAAAAAA! Ane?
Omaro sva skrajšala, oziroma sva pustila le 2 predala in poličko. Zato, da zaščitimo steno je priskrbel še belo desko in obešalnikeee! Za piko na i sem dodala črke “HOME”, ki niso vedele kje bi stale. Le všeč so mi bile v trgovini in so mogle z mano :). No, zdaj so definitivno našle svoje mesto!

Ti je všeč? In naučila sem se še nekaj. Menim namreč, da je pika na i diagonala, ki jo lahko potegneš od vrha vrat, preko radiatorja, do zgornjega dela predalnika. Sem namreč pristaš ravnih linij in elegantnih barvnih mešanic. Dokler tega ne dobim, kot kaže, nisem zadovoljna :).

Te zanima za kaj sem reciklirala hrbet, ki je ostal od omare? Priklikaj!

 

 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja