Pozabljena igra

Imaš en star, odslužen “štumf” in prazno škatlo? Če imaš zraven še zdolgočasene člane družine je tale igra kot nalašč za vas!

Ne dolgo nazaj, ko je bilo zunaj kislo vreme in se nama z možem enostavno ni dalo skozi vso proceduro, ki jo štiri članska družina z dvema majhnima otrokoma pač ima, sva se odločila, da popoldanski sprehod preskočimo. Kar sicer pomeni blazno dolgočasje za mojega moža, ki se mu mora non-stop nekaj dogajati. “Najboljša” posledica vsega tega pa je seveda, da zdolgočasenemu vzdušju sledita tudi otroka. Recept za katastrofo to imenujem sama. Ker sem navadno ponavadi jaz tista energična polovica v najinem odnosu, se moram ponavadi spomniti kaj odbitega, sicer smo kot štirje zdolgočasenci in takrat vedno pomislim kako bi bili videti od zunaj. Ne, nočem vedet  .

Zato sem medtem, ko sem preoblačila hčerko prišla na idejo, da oblepim škatlo s starim, zmečkanim darilnim papirjem, ki ni bil več za nikamor, zraven pa sem pobrskala še za štumfi, ki jih navadno konec dneva pozabimo vreči v smeti, pa imajo že kakšno luknjo… 2,3…

Odrezala sem del za prste, v zalepljeno škatlo izrezala luknjo in okrog nje nalepila nogavico. Igra je bila nareeeeed!

Poiskala sem še nekaj bolj in manj zahtevnih predmetov in šli smo se igro tipanja. Sinu sem želela pokazati kako se nam izostrijo čuti, ki jih sicer tako zanemarjamo. Presenetil me je, kako dobro je prepoznal oblike v škatli.

Igro smo seveda igrali tako, da smo povedali kaj imamo v roki in šele nato izvlekli predmet… Razmišljam, da te dni na takšen način izpeljemo tudi žrebanje Lota  . Tole bo verjetno tudi zabavna igra, ki jo bom kasneje uporabila na kakšni rojstnodnevni zabavi najinih otrok.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top