Postala sta starša
Partnerstvo,  Razmišljanja

Postala sta starša. Kaj naj vama podarim?

Ko praznujejo ljudje, ki mi zlezejo v srce še preden dobro spregovorim z njimi, praznujem z njimi vsak trenutek, ki se jim vtisne v srce in ga delijo z menoj. Ko gre za pričakovanje malega čudeža, pa je vse skupaj še bolj čarobno.

Bilo je presenečenje…

Ko sva se lansko leto z Valentino spoznali in sklenili sodelovanje, si nisem niti mislila, da me bo že čez nekaj mesecev presenetila z novico, da je noseča. Priznam, da so to novice, ki se jih neskončno razveselim, hkrati pa Vesolju takoj pošljem namero, da bi bilo z malo štručko vse ok.

Ne gre samo za mamo

Za otroka. Brata ali sestro. Gre tudi za partnerja. Partnersko življenje se ob prihodu novorojenčka drastično spremeni. Vsak nov otrok prinaša nove spremembe, izzive in nove naloge za osebnostno rast. Vsak otrok prinaša možnosti za lepše in bolj povezano življenje s samim seboj, partnerji, otroki in kot družina sama.

Zato takrat vedno pomislim tudi na partnerja. Pomislim na to, kako bo potekala nosečnost in kako trdna sta, da bosta priplula čez tako lep, a hkrati čustveno nabit vihar, ki prinaša tako lep sončni vzhod .

Tako z veseljem sem se pripravljala na prihod drugorojenca naše Valentine, da sem na trenutke kar pozabila razmišljati o darilu zanjo in njenega dragega. Ko sem se nekaj tednov preden smo jih obiskali zapeljala po mestu, sem ugotovila, da nakup darila za starša niti ne bo nič težkega.

Zakaj?

Ne vem za vas, ampak sama želim poudariti, kako pomembno je, da ob dveh majhnih otrocih, ob službenih obveznostih moža in tudi zadovoljevanju svojih potreb, ne pozabimo na partnerstvo, s katerega se je družina rodila.

Da ne glede na to, da smo postali (prvič, drugič, tretjič…) starši, da še vedno ostajava tudi partnerja, ljubimca in prijatelja. In zdaj imava samo eno vlogo več. Imava pa jo prav zaradi ljubezni, ki gori med nama <3 .

Cilj našega darila je bil…

…biti tihi opomnik, da ne pozabita na ogenj, ki gori med njima. Odločila sem se, da jima podarimo 2 brisači, ki predstavljata posebnost, čarobnost in dar intimnih trenutkov tudi po porodu, ko še “niso vse stvari na svojem mestu”, Nutello in praline v obliki srca, ki ju bodo spominjali na sladkost, ki jima jo prinaša njuna ljubezen. Dodala sem jima še pobarvanke za odrasle, ker vem, da ju združujejo in jima odpirajo neskončno tem za pogovor, preko katerega gradita jekleni most do njunih src in svoj odnos še poglabljata.

Priložila sem še intimno milo za mamico in majhen deodorant za očka, zato da ju opomnim na pomembnost trenutkov, da poskrbita tudi vsak zase, kljub temu, da sta v obdobju, ko ju otroka res nujno potrebujeta v celoti.

V darilni škatli ju je pričakalo še majhno pakiranje kreme za roke, da ju spomni na razvajanja, masaže in majhna presenečenja, ki jih lahko tekom dneva naredimo za partnerja in mu s tem pokažemo kako pomemben nam je, četudi je tisti dan podoben totalnemu kaosu.

Za konec, pa sem jima priložila še noro dišečo svečko, meni najljubših Yankee Candle z vonjem Wedding day. Da se spomniš na pravljico, ki si jo doživel takrat, ko si pred vsem svetom potrdil svojo ljubezen in svojo izbranko/izbranca potrdil za svojega pred vsem svetom <3 .

Darilo za starša
Darilo za starša

Upam, da sem ostala tihi opomnik in vnesla kanček pravljičnega zavedanja, kako čudovita sta vsak posebej in kako super team sta!

Ponosna sem, da sta del ekipe Mamine dlani in hvaležna, da sta mi dovolila, da zapišem nekaj besed o njiju in našem darilu njima <3 .

Še več čudovitih zgodb lahko preberete na tej strani, ali pa mi sledite tudi na Facebook strani Mamina dlan- Več kot vzgoja, ali na Instagram profilu.

Pozdravčki do naslednjič,
Apolonija

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja