Poletne romantične svečke

Medtem, ko se dnevi s svetlobno hitrostjo približujejo še eni obletnici najine poroke, spet mrzlično razmišljam o vsej dekoraciji ob dnevu D. Sicer sem se letošnje leto odločila za minimalizem, zato nimam “veliko dela”, a vseeno si tu in tam želim, da bi imela še kakšnega starejšega srčka, ki bi mi že lažje pomagal pri planiranju. Če imate otroke že malenkost večje (vsaj 5 let), vam lahko pomagajo narediti te čudovite, romantične, okrasne svečke, ki jih bom jaz letošnje leto postavila na mizo, ko si bova zvečer privoščila čisto pravo, pravcato romantično večerjo. Seveda doma, saj bo v mehki, dišeči postelji spal najin sinek, poleg tega, pa najbolj uživava v udobju našega doma.

Za izdelavo poletnih svečk potrebujete:
– Večje školjke (lahko tudi manjše)
– Stenj z aluminijastim dnom
– Parafinski vosek v kosmičih
– Stearin
– Barvilo, eterično olje – po želji
– Silikonska pištola za lažjo izdelavo
– Kuhalno ploščo
– 2 posodi

20170716_171108

V školjki izmerite koliko parafinskega voska dejansko potrebujete. Jaz ga vedno natrosim nekoliko več in si za vsak slučaj pripravim še eno manjšo posodico, v katero že prej pripravim tudi stenj za primer, da bi mi kaj voska ostalo. Dodam mu stearin v razmerju 1:10, saj slednji podaljšuje čas gorenja same sveče. Uporabila sem miniaturno pikico barvila za sveče, saj so te barvne tabletke izredno močne, sama pa sem želela doseči čisto rahlo roza videz voska.

Na štedilniku zavremo vodo, nad njo pa postavimo posodo z zgoraj naštetimi sestavinami. Vmes NE mešamo, saj se vosek v tem primeru počasneje topi. Ko je popolnoma stopljen, mu po želji lahko dodate nekaj kapljic eteričnega olja (jaz ga poleti ne uporabljam, ker obožujeva vonj poletja in nama ostale, dodane dišave ne sedejo. Poleg tega bo svečka prižgana med večerjo in ne želim, da se mešajo vonjave hrane in sveč.

Ko/če dodate eterično olje, dobro premešate s PREJ OGRETO žličko (zato, ker se na mrzli vosek v hipu ohladi, kar lahko pokvari izgled končnega izdelka), zlijete v školjko in NE PREMIKATE! Pustite, da se popolnoma ohladi!

Downloads9

Posebnost
1. Stenj z lepilno pištolo pred pričetkom nalepimo na dno školjke, ga odrežemo na poljubno višino in fiksiramo, da nam ob vlitju voska ne potone. (v takšnih primerih jaz navežem tanko vrvico na vrh in drugi del vrvice na “kljuko” od kuhinjske omarice – “ziher je ziher” 🙂 ).

In uspele so mi ene najlepših poletnih, svečk za najino romantično večerjo, ob kateri bova praznovala že tretjo obletnico poroke.

Kako sva se počutila dan preden sva si obljubila večno zvestobo, pa si lahko prebereš TUKAJ.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top