Pri nas doma

Poletna preureditev pisarne

Pisarna. Moje sanje.
Tudi tako bi lahko poimenovala današnji članek. 

Na zgornji povezavi si lahko pogledate, kako je bila moja pisarna videti pred nekaj meseci. Danes imam občutek, kot da sedim v novi, lepši in še boljši pisarni, ki je pravzaprav samo moj kotiček v našem stanovanju. Če mi že vsega ostalega nereda ne uspe vsak dan pospraviti in dati vsaki stvari svoje mesto, je vsaj pisarna lahko moj urejeni kotiček, kjer pred vstopom visi nevidna tabla “NE DIRAJ”  .

Priznam, da mi je to najtežji del materinstva. Namreč, da stanovanje ni več kot iz škatlice. Sicer nikoli nisva bila obsedena s čiščenjem, ampak definitivno pa sva pogoje totalno pospravljenega stanovanja drastično spustila, ko je prišla še hčerka. Oziroma odkar je malenkost večja  . Gre za to, da nama je grajenje odnosa in posvečanje najinega časa najinemu partnerstvu pomembnejše in v zameno za to zvečer več ne pospravljava detajlov, pač pa se ogromno pogovarjava, zdaj poleti uživava na balkonu in se razvajava s kakšnimi dobrimi, osvežilnimi recepti :). Svojo energijo torej vlagava drugam. Kar pa ne pomeni, da naju nepospravljeno stanovanje navdihuje :). A-a tako enostavno pa to ne gre! 

Že kot šolarka sem bila “bolna”, če se v svojem kotičku, kjer sem delala domače naloge nisem počutila dobro. Vem, da sem v svoji sobi pohištvo vsaj 3x obrnila na vse možne stene v sobi (še dobro, da so bile samo štiri!  ) . Posledica so bile namreč razmajane omare, s katerimi so imeli moji kar nekaj dela, ko sva se odselila. Ups! 

Svoj kotiček sem zato vedno uredila na način, da sem se v njem počutila dobro, tako sem imela tudi veliko dobrih idej, kar mi je dajalo še dodaten zagon, voljo do dela in energijo. Nekaj mesecev nazaj sem počasi začela čutiti, da je čas, da si spet privoščim en čisto svoj kotiček, kjer bom lahko Mamino dlan ustvarjala drugače, kot iz sedežne. Kmalu pa se je pokazalo, da je bila to več, kot dobra ideja. Počasi sem ugotovila, da potrebujem še nekoliko več prostora. Ker žal še nimam čisto prave pisarne, za to uporabljam kar “skrit” kotiček v dnevni sobi, kjer mala in veliki gost vedo, da ne smejo premikati ničesar. Tako imam vsaj zvečer, ko sedem za mizo občutek, da je vse pospravljeno in na svojem mestu in samo tako se lahko zberem za delo  .

Skratka, moja pisarna je potrebovala nekoliko več prostora, česar pa ji nisem mogla dati na način, ki bi si ga mogoče želela. Zato sem nekega dne prišla na idejo, kako lahko brez denarnega vložka pričaraš čudovito delovno okolje.

Svojega očima sem povprašala, če ima kakšne odvečne deske, ki bi mi jih lahko razrezal na poljubno velikost. Pritrdil je in že v naslednjih dneh so me čakale  . Nisem bila izbirčna glede barve, saj sem izredno zadovoljna s folijami, ki jih kupim pri Svet dekorja, zato sem jih lahko oblekla v belo, z učinkom sijaja. Notranje razdelke sem izrezala iz kapa plošče in jih zložila glede na to, kako velike razdelke potrebujem. Nekaj vmesnih pregrad mi je še ostalo in jih bom uporabila takrat, ko bom kaj spreminjala.

Tako sem pridobila ogromno prostora, hkrati pa mi ne jemlje delovne površine. Tako mi ni potrebno hoditi stran, kadar pripravljam pakete, izdelujem šablone za izdelke ipd. Skratka, zelo uporabna zadeva, hkrati pa tudi priročna in praktično popolnoma brezplačna.

Če ne za pisarno, pa lahko idejo uporabite tudi za otroško-šolski kotiček za vaše otroke. Jaz se bom nečesa podobnega za otroka lotila jeseni. Slike sledijo  .

Da pa ti kakšna ideja slučajno ne uide, pa všečkaj še Facebook stran in Instagram profil  . “Ziher je ziher” 

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja