Pogoji poslovanja

Zavod za umetnost in izobraževanje, Mamina dlan (v nadaljevanju: Zavod)
Polje 26
1410 Zagorje ob Savi
Davčna številka: 56187203 (nismo zavezanci za DDV)
Matična številka: 8422362000
TRR: IBAN SI56 0233 8026 3039 552 (NLB d.d.)
Telefon: 051-382-953 (ustanoviteljica), 051-382-952 (direktor)
E-naslov: apolonija@maminadlan.com

Sklenitev kupoprodajne pogodbe

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino Zavoda in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec po naročilu izdelkov in/ali spletnih storitev prejme avtomatsko elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Cene

Cene izdelkov in spletnih storitev so izražene v evrih (€) ter ne vključujejo poštnine. Prav tako ne vključujejo DDV, ker Zavod ni zavezanec za DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe.

Zavod si pridržuje pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila.

Poštnina

Poštnina za izdelke

Je fiksna in na območju Republike Slovenije znaša 3,50€. Poštnina za dostavo v tuje države se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Morebitne ostale dajatve povezane z dostavo v tujino, krije kupec sam.

Pri naročilu nad 70€ je poštnina brezplačna.

Poštnina za spletne storitve

Je brezplačna, ker gre za virtualno izvedbo in kupec v fizični obliki ne dobi ničesar.

Načini in rok plačila

V spletni trgovini Zavoda je zaenkrat možen le en način plačila – bančna transakcija na bančni račun Zavoda.

Po naročilu izdelkov in/ali spletnih storitev mora kupec poravnati znesek naročila v roku treh (3) dni od datuma naročila. V nasprotnem primeru si Zavod pridržuje pravico do njegovega preklica.

Koda kupona

Koda kupona običajno sestoji iz črk in številk ter pri naročilih določenih izdelkov in/ali spletnih storitev prinaša popuste. Kodo kupona izda Zavod, ki se sam odloči na kakšen način jo bo izdal, kdaj jo bo izdal, koliko časa bo aktivna in za katere izdelke oziroma storitve bo veljala.

Fotografije

Fotografije izdelkov

Fotografije izdelkov večinoma predstavljajo realen izgled posameznega izdelka. Kljub temu se lahko zgodi, da fotografije v celoti ne zagotavljajo lastnosti izdelka (odtenki barv so recimo preko spleta morda malenkost drugačni kot “v živo”).

Vsi dodatki, ki se na fotografijah nahajajo v okolici izdelkov so zgolj dekorativne narave in niso namenjeni prodaji.

Fotografije spletnih storitev

Fotografije storitev prikazujejo resničen izsek posamezne storitve (na primer delček vsebine iz zaprte Facebook skupine). Kljub temu dejstvu pa obstaja možnost, da fotografije v celoti ne zagotavljajo lastnosti storitve v času naročila (naslovnica zaprte Facebook skupine je na primer malce drugačna od aktualne naslovnice).

Zaloga

Zaloga izdelkov

Zaloga izdelkov, ki je navedena poleg posameznega izdelka, v večini primerov odraža realno zalogo. Vedno pa obstaja možnost napake – da je zaloga poleg izdelka drugačna od dejanske količine, ki je na voljo.

V kolikor bi napačno navedena ali kupčevim potrebam premajhna zaloga izdelkov privedla do kakršnih koli težav kupca pri naročilu, mu bo Zavod, odvisno od nastalih problemov, ponudil zamenjavo izdelka, dogovor o kasnejšem datumu odpreme naročenih izdelkov ali drugo rešitev, ki bo ugodna tako za kupca, kot za Zavod.

Zaloga spletnih storitev

Ker so storitve vezane na izvedbo na spletu in niso v fizični obliki, je njihova zaloga neomejena.

Odprema naročila

Odprema izdelkov

Ko Zavod na bančni račun prejme plačilo s strani kupca naročenih izdelkov, bo slednjemu v roku treh (3) dni odposlal izdelke preko Pošte Slovenije. Izdelki bodo odposlani na naslov, ki ga je ob naročilu navedel kupec. Zavoljo sledljivosti in večje verjetnosti uspešne dostave, Zavod izdelke vedno pošilja kot priporočeno pošiljko.

Odprema spletnih storitev

Kupec v primeru naročila storitev v fizični obliki ne prejme ničesar, zato odprema ni potrebna.

Dostava naročila

Dostava izdelkov

Vse izdelke kupcu dostavlja Pošta Slovenije.

Neuspešna dostava izdelkov

V kolikor na kupčevem naslovu v trenutku dostave ni možen prevzem naročenih izdelkov, mu bo pismonoša v nabiralniku pustil pisno obvestilo o prejeti pošiljki, ki ga bo čakala na lokalni pošti. Rok za prevzem naročenih izdelkov na pošti je 15 delovnih dni.

V primeru, da kupec pošiljke ne prevzame v zgoraj navedenem roku, bo Pošta Slovenije pošiljko vrnila Zavodu. Če se kupec nato odloči za ponovno dostavo iste pošiljke, mu Zavod v vsakem primeru zaračuna poštnino v višini 5€.

Dolgotrajna dostava izdelkov

Ko Zavod odpošlje naročene izdelke, na njihov rok dostave nima več vpliva, saj je le-ta v celoti v rokah dostavne službe Pošte Slovenije. Lahko se zgodi, da pismonoša iz določenega razloga ne bo uspel dostaviti naročenih izdelkov v zglednem času. V kolikor v sedmih (7) dneh od dneva naročila izdelkov, kupec le-teh ne dobi, mora o tem čim prej obvestiti Zavod.

Dostava spletnih storitev

Kupec ob naročilu storitev v fizični obliki ne dobi ničesar, saj gre za izvedbo na spletu. Zavod bo kontaktiral kupca v roku enega (1) dneva od dneva naročila storitev in se z njim individualno dogovoril o nadaljnjem postopku, ki vodi do koriščenja naročenih storitev.

Nepravilnosti pri dostavljenih izdelkih

Ko Zavod odpošlje naročene izdelke, ni več odgovoren za morebitne poškodbe, izgubo pošiljke ali manjko v njeni vsebini kot posledica njenega odprtja s strani nepooblaščene osebe.

Kupec je dolžan v najkrajšem možnem času po prevzemu pošiljke, vsebino le-te pregledati. V kolikor ugotovi nepravilnosti, mora pošiljko, v enakem stanju kot jo je dobil, prinesti na lokalno pošto in skupaj s poštnim delavcem sestaviti uradni reklamacijski zapisnik. Kupec mora poškodovano pošiljko odstopiti Pošti Slovenije, le-ta pa bo o težavi obvestila Zavod. Slednji bo nato v najkrajšem času kontaktiral kupca in se z njim dogovoril o nadaljnjih ukrepih – bodisi mu bo poslal nov izdelek, ali pa mu vrnil kupnino na njegov bančni račun.

Predčasen odstop od kupoprodajne pogodbe

Odstop pri naročilu izdelkov

Kupec ima pravico, da Zavodu v petnajstih (15) dneh od prejetja naročenih izdelkov pisno sporoči željo po odstopu od kupoprodajne pogodbe in posledično vrnitvi prejetih izdelkov. Po poslani pisni zahtevi o odstopu, ima kupec trideset (30) dni časa, da naročene izdelke vrne Zavodu.

V primeru vračila, mora kupec naročene izdelke vrniti v celoti (originalno embalažo in vso njeno vsebino), nepoškodovane, neodprte, nerabljene in v nespremenjeni količini. Prav tako je dolžan zraven priložiti kopijo računa, ki ga je prejel skupaj z naročenimi izdelki.

Zavod bo kupcu v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v tridesetih (30) dneh po prejetem sporočilu o odstopu, vrnil denar na njegov bančni račun, katerega številko mu mora kupec posredovati v pisni izjavi o odstopu. Zavod ne izplačuje gotovine.

Če so bili izdelki naročeni z uporabo kode kupona, se razlika med redno in s kuponom znižano ceno smatra kot popust, katerega Zavod kupcu ne vrne. Zavod kupcu povrne le dejansko plačan znesek – akcijsko ceno pridobljeno s kodo kupona.

Poštnino za vračilo naročenih izdelkov krije kupec.

Odstop pri naročilu spletnih storitev

Kupec ima pravico, da Zavodu pred predhodno z Zavodom dogovorjenim datumom začetka koriščenja naročenih storitev (na primer pred vstopom v zaprto Facebook skupino) pisno sporoči željo po odstopu od kupoprodajne pogodbe in posledično nadaljnji omejitvi dostopa do storitev.

Zavod bo kupcu v najkrajšem možnem času oziroma najkasneje v tridesetih (30) dneh po prejetem sporočilu o odstopu, vrnil kupnino na njegov bančni račun, katerega številko mu je kupec dolžan zaupati  v pisni izjavi o odstopu. Zavod ne izplačuje gotovine.

Če so bile storitve naročene z uporabo kode kupona, se razlika med redno in s kuponom znižano ceno smatra kot popust, katerega Zavod kupcu ne vrne. Zavod kupcu povrne le dejansko plačan znesek – akcijsko ceno pridobljeno s kodo kupona.

Ker so tovrstne storitve virtualnega tipa, kupec ob prekinitvi pogodbe nima stroškov poštnine.

Arhiviranje računov

Računi, ki jih Zavod izda kupcu ob naročilu, se v elektronski ali pisni obliki arhivirajo na sedežu Zavoda.

Priporočljivo je, da si kupec prejete račune shrani.

V kolikor kupec potrebuje kopijo računov, lahko svojo zahtevo pošlje na e-naslov apolonija@maminadlan.com.

Zaupnost podatkov

Podatki, ki jih kupec posreduje za potrebe naročanja izdelkov in spletnih storitev so strogo zaupni in se obravnavajo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec si lahko več o varovanju osebnih podatkov prebere v politiki zasebnosti.

Spremembe pogojev poslovanja

Zavod si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja kadarkoli spremeni, kar lahko kupec zlahka ugotovi po datumu zadnjih sprememb, ki ga najde po koncu tega odstavka. Priporočljivo je, da se kupec občasno ustavi na tem mestu in se seznani z morebitnimi novostmi. Posodobljeni pogoji poslovanja začnejo veljati z dnem objave na tej strani.

Pogoji poslovanja so bili zadnjič spremenjeni dne 14.10.2020.

Soglašanje s pogoji poslovanja

Če se kupec odloči za nakup v spletni trgovini Zavoda, to pomeni, da je pogoje poslovanja v celoti prebral, da razume njihovo vsebino in se z njo tudi strinja.

Kontakt v zvezi s pogoji poslovanja

V primeru vprašanj, težav pri naročilu ali česarkoli povezanega s pogoji poslovanja, lahko kupec piše na e-naslov apolonija@maminadlan.com.