Piškotki

O politiki piškotkov

V spodnjem besedilu najdeš nekaj bistvenih informacij, ki jih moraš vedeti o piškotkih, zato ti svetujem, da si ga dobro prebereš.

Besedilo se nanaša na piškotke uporabljene na spletni strani maminadlan.com.

Kaj so piškotki

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na tvojem računalniku, ko preko brskalnika obiščeš neko spletno stran. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljaš.

Piškotki v nobenem primeru niso nevarni, so vselej časovno omejeni, njihovo shranjevanje pa lahko po lastni želji omejiš ali celo onemogočiš. Velja opozoriti, da lahko v obeh omenjenih primerih pride do težav pri uporabi spletne strani, zato ti svetujem, da piškotke vselej omogočiš.

Namen piškotkov

Različni piškotki imajo različne funkcije, kot so:
– spremljanje statistike obiskovanja spletne strani
– zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
– pravilno delovanje spletne strani
– prilagoditev videza spletne strani glede na napravo, preko katere obiskovalec dostopa do spletne strani
– pomnjenje prijavnih podatkov
– omogočanje delovanja spletnih trgovin in spletnih bank

Obvezni in neobvezni piškotki

Neobvezni piškotki niso nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. K tem piškotkom recimo spadajo piškotki povezani s spremljanjem statistike obiskovalcev spletne strani, oglaševanje in podobno. Glede na to, da piškotki niso škodljivi, bom vesela, če jih omogočiš.

Obvezni piškotki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki ne hranijo nobenih osebnih informacij.

Uporabljeni piškotki na spletni strani maminadlan.com

Na spletni strani maminadlan.com se uporabljajo naslednji piškotki:

Google Analytics: _gid: uporabljen za shranjevanje informacij o načinu uporabe spletne strani s strani obiskovalcev in za osnovanje poročila o uspešnosti spletne strani v povezavi z obiskovalci; zbira podatke kot so število obiskovalcev spletne strani, vir od koder so obiskovalci prišli na spletno stran in katere strani na spletni strani so bile obiskane; traja 1 dan
Google Analytics: _ga: uporabljen za zbiranje informacij o obiskovalcih spletne strani in sejah ter za spremljanje uporabe spletne strani s strani obiskovalcev; traja 2 leti
Google Universal Analytics: _gat: uporabljen za omejevanje zbiranja podatkov na spletnih straneh z veliko obiskovalci; traja 10 minut

Več informacij o piškotkih

Za več informacij o samih piškotkih in kako točno jih lahko upravljaš, obišči spletno stran www.allaboutcookies.org.