Par se drži za roki obdani z lučkami

Partnerski konflikt – kako naprej?

Vem, da poznaš občutek, ko partnerju ne moreš dopovedati kako na situacijo gledaš ti, kako jo čutiš in zakaj zagovarjaš trenutno stališče.
Vem tudi, da pari takrat, ko si želijo manj prepirov začnejo prakticirati “odmik v viharju”.
Vem, da si obe izkušnji na svoji lastni koži doživela tudi TI!

Kako vem?

Ker se to dogaja vsem parom in ker vem, da tudi vidva nista izjema.

Verjamem, da te dejstvo, da se to dogaja vsem malenkost potolaži. Pa mi odkrito povej – ti je v dani situaciji zato kaj lažje, ali še vedno stremiš k temu, da bi se s partnerjem lahko lažje pogovorila, da bi te razumel, ti prisluhnil?

Prepričana sem, da si tega želiš. Hkrati pa vem, da je imela Helen Barry prav, ko je rekla, da je naša največja težava pri komunikaciji ta, da poslušamo zato, da bomo odgovorili in ne zato, da bomo razumeli.

Sigurno se najdeš v zgornjem stavku, kajne?

Ko pridejo pari k meni na trening umetnostne terapije mi izpostavijo dejstvo, da so na nekem koraku, ki ga sama imenujem “zadihaj med požarom”, (to pomeni, da se zaveš, da način, ki ga v tistem momentu uporabljaš ne prinaša dobrih rezultatov, te iztirja, boli in krepi tvojo nemoč. V tistem trenutku poveš, da potrebuješ umik in se pogumno soočiš svojimi občutki.)

Nemalokrat se zgodi, da klientoma do tu ni težko priti. Težje je narediti preboj, saj je zadevo “jutri” lažje pomesti pod preprogo, se narediti, kot da nič ni. A točno to je situacija, ko se odnos prav tako krha, hladi in se z vsako “pozabo” bolj majajo njuni temelji.

Potem pa me vprašajo – kako naj greva čez to?

Tako, da uporabita preprosto vajo:
Na list papirja eden od vaju, ali skupaj napišeta “problem” ob katerega sta trčila z eno, največ dvema besedama in list postavita na vidno mesto (npr na hladilnik).
(List naj tam visi kolikor časa potrebujeta – navadno svetujem teden dni.)

Vsakič, ko gresta mimo in se spomnita REŠITVE za ta problem, jo zapišeta na isti list. Ko je na listu nekaj idej in čutita, da sta pripravljena, vzemita list in začnita pogovor drugače, kot vsakič doslej.

Se hitro zapleteta v pogrevanje “stare juhe”?

Prav ta vaja vama bo pomagala, da bosta tokrat začela drugače.

Ker je pred vama list z REŠITVAMI, bosta k REŠITVI (NE PROBLEMU!) pristopila pozitivno. Ne govorita o izpostavljeni težavi direktno, ampak preko rešitev, ki jih uskladita tako, da nama bo ugajalo, da se bosta z rešitvami strinjala.

List z vajo za reševanje konfliktov med partnerjema

To je preprosta vaja treninga umetnostne terapije, ki vaju bo povezala znotraj vajinih globin in bolečin. Obema bo pomagala, da se bosta s svojim občutkom lažje soočala kot posameznika in iskala rešitve kot par.

Poizkusita in najdita še več ljubezni, ki se včasih zaradi čustvenega viharja skrije v najbolj varen kotiček srca – kjer stražijo žalost, jeza, strah, nemoč in ostali.

Če se ti zdi, da ti lahko pomagam pri soočanju z bolečimi občutki, ki se ti porajajo sem ti na voljo za trening umetnostne terapije. Za termin me lahko kontaktiraš na zasebno sporočilo ali na apolonija@maminadlan.com . Prvo srečanje je brezplačno in ni obvezujoče k nadaljevanju!

Imejta lepe, (pred)praznične dni!

Vajina Apolonija

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top