Izdelava velikonočnih čestitk

Otroške velikonočne čestitke

Zadnjič me je kolegica vprašala, če imam na blogu kakšno idejo za velikonočno ustvarjanje z našimi najmlajšimi. Zdrznila sem se, ko sem ugotovila, da prav nobeno leto nisem ničesar objavila. Pravkar popravljam napako 🙂 .

Otrokoma sem v preteklih dneh iz tršega kartona izrezala bele jajčke.

Zato, da je hčerka, ki bo v kratkem dopolnila 2 leti, sproti vadila še barve, sem jima tokrat za ustvarjanje ponudila vodene barve, ki sem jih vmes samo posprejala z vodo. K vsaki barvi pa sem dala vatirano palčko in ko sta jo prenehala uporabljati, sta jo mogla vrniti nazaj k isti barvi. Pa še potrpežljivost sta vmes povadila, ko je mogel kdo koga počakati 😊.

Najbolj jima je bil všeč pikast vzorec, zato sta večino jajc pobarvala na ta način.

Zvečer, ko sta zaspala pa je sledila moja naloga, da pripravim idejo, kako s temi jajci narediti velikonočne čestitke nekaj posebnega.

Že res, da bi idej lahko objavljala malo morje, a sem pri izbiri le-teh zelo izbirčna. Več o tem kmalu 😊.

Narezala sem jima kartonasta ušesa, nogice in rokice. Eno čestitko sestavila, odtisnila napis (žal sem ga imela le v angleškem jeziku) in počakala na naslednji dan, ko sta že vsa nestrpna čakala na ustvarjanje.

Takole sta včeraj sestavila vse manjkajoče delčke, zelo potrpežljivo in natančno. Moram reči, da sta me precej presenetila.

Poizkusite še vi! Enostavno je. Delite idejo s svojimi prijatelji in znanci! Otroci uživajo!

Spremljaj nas tudi na Facebooku in Instagramu.

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top