Žalosten otrok

Otroška nestrpnost – kako jim pomagati?

OTROŠKA NESTRPNOST…
včasih ne pozna meja. 🙂

In presenečena sem bila, ko sem se pred leti prvič soočila s tako veliko nestrpnostjo otroka, da mi je bilo z njo zares težko zdržati.

Ker pa so otroci mala, razvijajoča bitja, so naši odzivi več, kot pomembni za to, da jim pomagamo spoznavati njihove občutke in čustva. Ker še niso “dovolj sprogramirani”, da bi tako naivno, kot odrasli verjeli v “dobra” in “slaba” čustva (ker v resnici ne obstajajo – če jih že delimo, je primerneje, da jih poimenujemo prijetna in manj prijetna čustva), jim je težko zdržati z vsemi tistimi čustvi (in posledično občutki), ki se preveč nakopičijo. Pa naj bo to strah, jeza, žalost, ali pa sreča, ljubezen in prijetna pričakovanja.

Tokrat sem v kratkem videu povedala, kako lahko pomagamo otroku, kadar se znajde v primežu velikih in težko obvladljivih pričakovanj. Če si mamica, ali oče sem prepričana, da ti bo naslednjih 12 minut rešilo vsaj kakšno situacijo, prav tako pa sem prepričana, da bo otroku v veliko pomoč. Pa ne samo v tem trenutku, ampak za vse življenje!

Če so (poletne) počitnice tik pred vrati pa sem prepričana, da ti bo v veliko pomoč tudi članek KAKO SE SPROSTITI MED DOPUSTOM Z MAJHNIMI OTROKI?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top