Očka, ljubim te

Vse več razmišljam o tem, kako zelo mimobežno sprejemamo vsakdan. Služba, gospodinjstvo, skrb za otroke… vse to je postalo samoumevno. Pa je res? Zdi se mi, da so moški dandanes v naši družbi premalo cenjeni. In čas je, da začnemo to spreminjati kar pri sebi doma!

“Medtem, ko med večerno jogo, ki jo izvaja malo bitje pod mojim srcem božam svilnate lase najinega prvorojenca, za svojim hrbtom pa čutim toploto tvojega telesa, ki tone v miren spanec, se mi utrne solza. Očka, ljubim te!

Nisva več sama. Nisva več le ti in jaz. In ves čas pod soncem ni več samo najin. Najine skrbi niso le katero oddajo bova gledala, kaj bova delala in, zakaj nama paradižniki na balkonu spet niso uspeli. ”

Ko sem pred skoraj desetimi leti prvič od blizu zrla naravnost v tvoje oči, nisem nikdar verjela, da se pogled lahko tako spremeni.
Ko sva samoumevno držala najini roki med vsakim sprehodom, si nisem mislila, da se lahko to kdaj spremeni.
Ko sva se lahko ljubila pred zajtrkom, takoj po kosilu ali kar sredi noči… nisem verjela, da se to lahko spremeni.
Ko sva se prvič poljubila… si nisem želela, da se to kdaj spremeni.

… In minevala so leta…

Pogled v najinih očeh se je spremenil.
Dinamika v odnosu je drugačna.
Pogled na življenje je dobil novo podobo.
Ljubezen je dobila novo strast.
Vsakdan je prinesel drugačne skrbi.
… Ti pa si mi vse bolj poznan in domač <3 !

Hvala, ker si, hvala ti za vse drobne malenkosti in vse velike reči, ki jih delaš za nas!

Hvala za vsak dan, ko si zaskrbljen, ker razmišljaš kako nam je lahko še lepše.

Hvala, ker me ceniš in od mene ne pričakuješ, da sem družinska služkinja, pač pa mi pomagaš, kjerkoli te potrebujem.

Hvala, ker mi včasih kravžljaš živčke in bi te najrajši poslala pogledat kakšno je življenje na Luni. A še preden bi se odpravil na pot bi te pogrešala do onemoglosti!

Hvala, ker se mi včasih pol dneva ne uspeš javit… Takrat se zavem kako zelo te ljubim in kako te pogrešam. Takrat vem, koliko stvari v življenju je dejansko pomembnih!

Hvala, ker si oče najinih otrok!

Hvala, ker nisi “samo oče”, ampak ti je pomembno tudi kakšen oče si. Hvala za vsak trenutek, ko si vzameš čas za to, da skupaj razmišljava, kako se med seboj lahko čimbolj slišimo. TO mi res ogromno pomeni!

Enostavno hvala, ker si! Z vsemi svojimi plusi in minusi, ki sva jih v najino družino vnesla oba.

Ker sem presanjarila dobršen del svojega življenja, so se mi sanje začele odvijati pred očmi, pa jih dolgo časa nisem imela poguma videti…

… Medtem, ko sredi igre z malim za trenutek pozabita name, ker se imata tako fino marsikdaj ne vidita, kako se mi utrne solza. Vajin smeh je moj kruh. Vajino vriskanje je moj kisik.

Tvoja ljubezen do nas je moj smisel življenja.

Ne, res nisem verjela, da se pogled lahko tako spremeni. A, ko utrujen pogled, poln ljubezni govori sam zase je popolnoma identičen tistemu prvemu pogledu, ki mi je vzbudil metuljčke, da so se mi zatresle noge.

Ja, pogrešam tvojo dlan v svoji, ko se sprehajamo po cesti. A, ko mi sredi parka sežeš v roko, medtem, ko sin teče do prvega drevesa je preplet najinih prstov najčudovitejši adrenalin, ki preplavi moje srce.

Mnogokrat zaspiva kot “ubita”, a nikdar ne pozabiva na poljub za lahko noč in “ljubim te” pred spanjem in mnogokrat čez dan.

Vse večkrat mi prisluhneš in vse lažje tudi jaz prisluhnem tebi. Ceniva čas vsak zase in skupen čas. Zavedava se, da brez enega tudi drugega ni.

Skupaj rasteva in ustvarjava nov svet, v katerega bova poslala še drugega potomca. Oba veva, da bo ob dveh malih otrocih naporno. Zavedava se, da bo misel, da “to ne bo nikoli minilo” večkrat prisotna v najinih glavah. Takrat si želim, da se še naprej spominjava ključnega dogodka, ki nama pomaga ohranjati najino vez tudi takrat, ko imaš občutek, da ti bo razneslo glavo. “Dvigniva se nad oblake”! Ko pozabim, da potrebujem samo tvoj objem, ki mi potrdi, da sva v situaciji skupaj, da si z menoj in, da bo minilo, me prosim spomni. Tudi jaz bom ostala tvoj jambor in skupaj bova vrtela jadro v najbolj viharnem obdobju leta! Tako sva v zadnjih dveh letih najin “povprečen” odnos priplula do čudovitega otočka, kjer čakava na novega člana naše posadke.

Ne glede na to, da bo dostikrat težje, kot če bi bila sama, bo mnogokrat lepše, ko se bomo stiskali v toplem objemu ljubezni, kjer domuje družina <3 .”

Spomnite se svojih dragih tudi ve. Pokažite jim kako pomembni so vam. Opazite malenkosti, ki jih naredijo. In ne pozabimo… Nismo samo me tiste, ki si želimo “prejemati”. Prijetno je dajati brez misli, da nam bo nekdo nekaj vrnil <3 .

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top