Temnejse ozadje s svetlejso grafiko

O nas

O Zavodu Mamina dlan

Smo predana ekipa Mamine dlani, prisotne na spletu od leta 2016. Mamina dlan je leta 2019 prejela pravno-organizacijsko obliko Zavoda – Zavod za umetnost in izobraževanje Mamina dlan. Poslovne povezave tkemo izključno s strokovnjaki, za katere menimo, da imajo zadostno mero znanja in izkušenj, predvsem pa tudi srčnosti in dobre energije.

Raziskujemo in se razvijamo na področju umetnostne terapije, hkrati pa se poglabljamo v vse relacije tesnih družinskih povezav – otroci, partnerstvo, starševstvo in družina. V prvi vrsti stremimo k temu, da ti pomagamo poiskati notranjo moč, ki biva v tebi, a se včasih tako zelo skrije, da se primerjaš z drugimi, si nezadovoljen in razočaran (nad življenjem in/ali odnosi).

Naš cilj je povezovati vse tisto, kar zaradi (pre)hitrega tempa življenja bledi. Želimo ponovno vzpostaviti in okrepiti vezi s samim seboj in z ljudmi, ki jih imamo najraje. V ta namen izvajamo treninge umetnostne terapije in izdelujemo ter tudi prodajamo avtorske izdelke namenjene povezovanju, zbliževanju, spoznavanju in krepitvi medsebojnih odnosov.

V zasebnem življenju smo starši predšolskemu otroku in otroku prve triade osnovne šole, predvsem pa smo raziskovalci življenja in ljudje z velikimi sanjami ter vizijami za prihodnost. Obožujemo meditacijo, jogo, vizualizacije in ustvarjanje. Stremimo k uravnovešenju hitrega in stresnega tempa življenja ter iskanju notranjega miru in zadovoljstva.

Kdo pri nas nosi hlače

Apolonija Zupan

Ustanoviteljica Zavoda Mamina dlan je Apolonija Zupan, certificirana trenerka umetnostne terapije, avtorica in soavtorica izdelkov v naši spletni trgovini in ustvarjalka z več kot 15-letnimi izkušnjami.

Apolonija prihaja iz družine ločenih staršev in ko je prvič postala mama, se je njen svet popolnoma spremenil. Krhanje partnerskega odnosa, poporodna depresija in ogromni dvomi ali bo zmogla poskrbeti za tako zelo želenega otroka, so jo pahnili v raziskovanje smisla življenja. Sama ni želela hoditi po stopinjah svojih bližnjih, saj ji družina predstavlja njeno največjo vrednoto in strast. To pa ne pomeni, da spodbuja vztrajanje v partnerskem odnosu kjer vlada nasilje, kjer se je izgubilo spoštovanje ali tam, kjer partnerja čutita, da je čas za razhod. V tem primeru si je smiselno postaviti vprašanje, kako življenje spremenjene družine nadaljevati na otroku (in partnerjema) koristen, zdrav ter spoštljiv način.

Skupaj z njeno osebno rastjo sta se poglabljali partnerska in družinska vez, hkrati pa se je razvijala in rastla tudi Mamina dlan. In njen namen, da pomaga družinam najti svoj (nov) smisel, okrepiti oslabljene vezi, predvsem pa se zavedati, da smo sami ustvarjalci svojega življenja, jo je pripeljal na pot pomoči staršem, partnerjem in družinam. To je leta 2021 dopolnila še z bistveno bolj poglobljenim in strokovnim znanjem iz umetnostne terapije, kjer pri klientih opaža zelo velike in hitre premike na bolje.

Prelomnice Mamine dlani

marec 2016

Nastanek Mamine dlani

Iz umetniškega imena TOP Unikat smo se specializirali za ustvarjanje in druženje z našimi najmlajšimi.

marec 2016
april 2017

Osredotočanje na ustvarjalne ideje

Ustvarjanje nam je bilo od nekdaj v veselje, zato smo se v preteklosti nekaj časa osredotočali predvsem na ideje za ustvarjanje.

april 2017
februar 2018

Poudarek na povezavi med ustvarjanjem in vzgojo

Z vedno več starševskimi izkušnjami in vsakodnevno prisotnostjo otroške igre, smo ustvarjanje povezali z vzgojo.

februar 2018
marec 2019

Ustanovitev Zavoda Mamina dlan

Pridobili smo pravno-organizacijsko obliko Zavoda za umetnost in izobraževanje, pod katero delujemo še dandanes.

marec 2019
december 2019

Nov logotip in spletna stran

Dobili smo nov logotip, ki ponazarja ljubeče družinske odnose in posodobljeno spletno stran za namen aktivnega bloganja.

december 2019
september 2020

Nastanek prvega izdelka in spletne trgovine

Skupaj z našim prvim izdelkom smo ustvarili še spletno trgovino za nakup od kjerkoli in kadarkoli.

september 2020
januar 2021

Certifikat za treninge umetnostne terapije

Uporaba umetniškega izražanja za izboljšanje kvalitete življenja je naša strast, zato s pridobljenim certifikatom prenašamo znanje in izkušnje naprej.

januar 2021
februar 2022

CPD certifikat za umetnostno terapijo

Iz lastnih izkušenj in izkušenj naših klientov dobivamo vse več dokazov kako zelo je umetnostna terapija koristna za psihično in duhovno rast vsakega posameznika, zato se na tem področju ves čas izobražujemo, kar dokazuje pridobljen CPD certifikat.

februar 2022
Scroll to Top