Nova doza iger v stanovanju

Dobro vemo kako pomembna sta dež in sneg zato, da se poleti lahko sladkamo z vsemi dobrotami, s katerimi nam postreže narava. Hkrati pa je včasih tako težko sprejeti nekaj deževnih dni, vsaj v času, ko imaš doma dojenčka. Ko naše dojenčice še ni bilo, smo bili zunaj ne glede na vse. Dež, veter, sonce itd. Z dojenčico je nekoliko težje skakati po lužah, zato je skakanje zunaj kadar smo sami doma, nekoliko skrajšano in si najdemo zaposlitve znotraj stanovanja. Otroka, sploh starejši sin, že dobro vesta, da prvi deževni dan po obilici sončnih dni pomeni pospravljanje  . Takrat se res najprej lotimo in tekom celega dneva pospravimo večji del stanovanja nekoliko bolj “v nulo”.

Ko pa se slabo vreme razvleče v 2,3 dni ali več, takrat pa nam že kronično primanjkuje velikega prostora in zabave, zato se malo bolj angažiramo in priredimo zabave v zavetju našega doma.

Poleg izdelovanja hiške, plezanja po notranjem igrišču, branja knjig, ustvarjanja, plesanja, petja, sestavljanja iz lego kock, izdelovanja iz plastelina, kuhanja in peke, skrivalnic in lovljenja… se večkrat lotimo kakšnih odbitih izzivov. Lotimo se tudi reševanja družinskih kartic, ki jih, kadar je prodaja odprta najdete na strani www.socuten.si .

Tokrat so meseca januar in februar zaznamovale 4 igre.

SKOK V DALJINO
Sinu sva prvič pokazala skok v daljino. Da sva igro nekoliko otežila, sva uporabila prazne lončke od plastelina zato, da je pred blazino vijugal okrog njih, nato pa nanjo doskočil. Po 15 minutah smo skakali vsi trije, dojenčica pa je bila tista mala žabica, ki nam je jemala lončke, ali pa si je ogledovala slikice na steni. 

IGRA S PRETEČENO KREMO 
Kadar kakšni kremi preteče rok uporabnosti (to se nam zgodi tudi pri najmanjši kremi VEDNO), jo dobi sin. Takrat uživa z mazanjem nas vseh, za “finiš” pa itak vedno obe roki namoči v kremo, jo stiska in se pači. Potem sledi brisanje in čiščenje, da zakrijemo sledi  .

BALONČKI IZ KOZARCA 
Zadnjič pa je sin ves čas želel pihati balončke. Ker se nam je tista super mešanica, ki jo kupiš v trgovini žal polila, sva z možem iskala tisoč variant, da bi res naredila čimboljši približek, a nama ni uspelo. Otroške žalostne očke so se pač sprijaznile, jaz pa sem tik preden bi otroško razočaranje bruhnilo v vse svoje glasne razsežnosti prišla na ful dobro idejo.

Spomnim se kako so me kot otroka vedno ustavili, ko sem namesto po slamici pila, pihala balončke v pijačo v kozarcu. Ker mešanica ni bila prav prida za pihanje balončkov, sem se odločila, da poizkusimo še s slamicami. Ni se izkazalo za najboljšo idejo, zato sem sinu pokazala, kako lahko po slamici tudi pihamo v kozarec. V njem je bila mešanica za mehurčke in kar naenkrat smo se začeli zabavati. Vsak je vzel svoj kozarec z mešanico (voda in detergent za posodo), slamico in pihal v kozarec. Delal mehurčke in tekmoval kdo bo napihnil največji “šotor”. Proti koncu smo si privoščili še pokanje nastalih mehurčkov in tako dobili le 3 lužice, ki so ostale od naše zabave in smeha. Ne, ne, nismo se polulali. Od balončkov so bile, prisežem! 

MEČEVANJE
Joj, kako sem bila kot najstnica proti vsem igram, ki se jih igrajo fantje. A žal ta previdnost ni ostala samo v najstniških časih, pač pa sem tudi moža, ko se je s sinom igral igre “ravsanja” večkrat opozarjala, naj ne bo “pregrob”. Ko sem uspela videti, da je obojestransko puhanje, žgečkanje in metanje po postelji lahko neizmerna zabava, sem se jima sčasoma priključila tudi sama, čeprav sem trenutno bolj “varnostnik” za hčerko, ki bi se jima že zelo rada pridružila. Nekaj mesecev še počaka, potem pa se bo počasi lahko začela vključevati.

Zadnje čase pa spoznavam tudi to, da je lastnost, ki jo imajo otroci, da ne dovolijo metanja stvari v smeti tudi zelo dobra stvar! Sicer ne zato, da bi imeli stanovanje polno “smeti”, ampak zato, ker te t.i. smeti tudi dobro izkoristimo! Nazadnje se je npr. naš triletnik spomnil igre mečevanja s priloženimi blazinicami. Prav zabavno je bilo najti tudi ta moj, razigrani del nekje v sebi. 

Prav zabavno je, ko se prepustiva otrokom in se zabavamo tudi na tisti osnovni, otročji način. Menim, da se odrasli mnogo premalo zabavamo iz globine svojega otroškega srca. Zabavajte se, torej, spustite zavore in pobrskajte še za mnogimi zabavnimi vsebinami na strani, kjer se nahajate!

Na Facebooku mi že slediš? Mamina dlan tam skriva še veliko zabavnih in ustvarjalnih vsebin!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top