Razmišljanja

Nov začetek

Dnevi hitijo kot za stavo, enkrat pomežikneš in že se odvije 14 dni v najhitrejšem možnem tempu. Ker so dnevi od zadnje objave tekli tako hitro tudi zaradi vseh sprememb, ki so se mi zgodile v življenju, je čas, da povzamem, kaj vse sem doživela.

Tisti, ki me spremljate še iz časov, ko sem ustvarjala za TOP Unikat veste, da je delo počivalo zaradi težav z roko. Tu pa se vsa zgodba šele začne. Težave stagnirajo, na trenutke se še poslabšujejo. Čakam na preglede, v sredo začnem tudi s terapijo, v katero trenutno polagam vse svoje upanje, da bo končno nekaj pomagalo za dlje, kot par ur. Ker se s sinom še vedno dojiva pomeni, da odpadejo tudi vsa zdravila, razen Lekadola, ki itak ne omili bolečine. Sicer pa mi ni cilj končati na dnevni dozi zdravil, saj želim težavo odpraviti. Kot kaže, pa me do tja čaka dolga in trpka pot. Zakaj? Bolečine so mi odvzele eno meni najljubših stvari – ustvarjanje.

Tako je. Slabih 14 dni je že, odkar sem zaprla svoje podjetje. Na kupe spravila orodja in pripomočke, jih s težkim srcem poslikala, še s težjim pa… >PRODALA<. Ja, prepričana sem bila, da se ne bom dala, a drugače žal ne gre. Odločila sem se, da zdravje in družino postavim na prvo mesto. Seveda me mož in sin osrečujeta in sem res hvaležna, da ju imam, a mi manjka tisti kreativni čas, za katerega verjamem, da se bo nekoč vrnil v moj vsakdan.

Prav presenečena pa sem, kako čudovito in poučno je življenje. Tista sila iz “neba” me nikoli, res nikoli ne pusti na cedilu. “Izgubila” sem določen krog “prijateljev”, zaradi česar sem se že pred meseci počutila neprijetno. Tokrat mi je hitreje uspelo dojeti, da ljudje, ki me spravljajo v slabo voljo ne potrebujejo kančka moje energije, zato sem lažje odmislila vse skupaj, za seboj zaprla prečudovita vrata še enega obdobja in se podala na novo pot… Spoznala sem ogromno čudovitih ljudi, z nekaterimi smo stkali prijateljske vezi, za druge pa sem hvaležna, da sem jih lahko spoznala.

Medtem, ko ostajam optimistična in s “strtim srcem” prodajam še poslednje ostanke mojega dela ( 🙂 ), pa sem naletela na nekaj čudovitih ustvarjalk. Ampak tokrat sem bila res presenečena. Ustvarjalka, ki je odkupila celoten komplet štampiljk, ki so še ostale, me je mimogrede povprašala, zakaj jih prodajam, saj jih je bilo res, res veliko (preko 200 vseh skupaj). Na kratko sem odgovorila, da imam zdravstvene težave, zaradi katerih žal ne morem (več) ustvarjati. Po kratkem klepetu me je prosila, naj ji posredujem svoj naslov, saj me želi presenetiti, ker meni, da mi je res težko (in ni se zmotila 🙂 ). Najprej sem bila nekoliko skeptična, na koncu pa me je RES presenetila s čudovitim izdelkom izpod njenih rok!

A ni zakoooooon?? Gospa deluje pod imenom Tejina ustvarjalnica in reees obvlada! Predvsem pa ima ogromno potrpljenja! Da zložiš vse te papirčke in jih potem sestavljaš v eno takšno čudovito celoto je več, kot pohvale vredno! Predvsem pa, da podariš tako lep izdelek, v katerega je vloženega toliko enega časa in truda… Nimam besed!

Še 10 let nazaj bi ob takšnem izdelku zamahnila z roko češ, ah nekaj papirčkov nalepljenih enega na drugega in to je to. Kaj boš s tem? Ne moreš pomivat, zmečka se… Brezveze. Ja, to sem bila jaz včasih. Tokrat pa mi je kristalno jasno koliko časa in truda je vloženega, zato naj bo ta objava in fotka tega izdelka opomin, da unikati niso tik-tak izdelki in si svojo ceno tudi zaslužijo (govorim o izdelkih, ki so narejeni kvalitetno, z izbranimi kvalitetnimi materiali in tehnikami!).

20170419_170512

Kakorkoli, podajam se na novo pot. Tokrat brez škarij in papirja, prepričana pa sem, da vam bom takoj, ko bolečine odidejo spet začela “težit” s fotkami izdelkov. In komaaaaaaaj že čakaaaam! 🙂

Kar pa seveda ne pomeni, da bova s sinom pozabila na ustvarjanje. Najino packanje ne pozna meja predvsem, ko “partybreaker-ja” (beri: moža 🙂 ) ni doma. Partybreak-er? Ja! Ker ne dovoli, da imava stanovanje, kot bi treščila bomba in morava sproti vse dajati na svoje mesto. To vzame ful časa in navdihaaaaaaa 🙂 . p.s.: samo enkrat nama ni uspelo pospraviti stanovanja preden je prišel iz službe! 😉

Tako, da… Fotke in opisi najinega ustvarjanja… PRIDEJO! Samo dogaja se, dogajaaaaaa in ne uspem vsega pretipkat, uredit fotografij itd. Ampak bom, obljubim! 😉

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja