Ne meči vsega v smeti!

Svet nebi bil to kar je, če po njem nebi hodili tako čudoviti ljudje, kot me obkrožajo zadnjih nekaj let.

Vsi tisti, ki ste že brali knjigo Pet jezikov ljubezni boste vedeli o čem govorim, vsi tisti, ki pa je še niste prebrali, pa vam jo priporočam za pozno poletno branje  .


Moj jezik ljubezni je sicer posvečen čas. Res največ mi pomeni, če mi ljudje, ki jih imam rada in so mi pri srcu posvetijo svoj čas. Mož, otroka, starši, prijateljica. Sama pa, sploh ljudem izven moje družine zelo rada kaj poklonim. Zelo prijetno se počutim medtem, ko razmišljam kaj bi bilo komu všeč, s čim bi ga lahko razveselila in kaj bi mu veliko pomenilo. Prav zato sem pred leti ustvarjala pod imenom Top unikat, a me je materinska vloga tako prevzela, da zdaj že tretje leto zapored svojo umetniško dušo izražam nekoliko drugače. Predvsem pa še bolj izpopolnjujoče, zadovoljujoče in res v vsej njeni polnosti.

Prvi otrok me je naučil, da popolnost ne obstaja. Skupaj z njim sem se naučila spustiti tudi standarde izgleda dokončane umetnine, ki pride skozi otroške roke. Še več, naučila sem se otroka opazovati, poslušati, sprejemati na drugačen način. V vsej svoji popolnosti, so pri stvareh, ki se jih učijo tako ljubko “nepopolni”. Ne moreš verjeti kako ti krog z rokami in nogami ter očmi in usti lahko predstavlja lepši dan in najlepše darilo! 

Prav zares občudujem kako hitro se otroci uspejo razvijat in si nekako ne morem predstavljati, da sem bila tudi jaz nekoč na njunem mestu. Sin je popolnoma podoben meni in vedno, ko ne ve kaj bi počel gre ustvarjat ali pa izdelovat razne skulpture, gokarde, rakete. Ni da ni, skratka. Lahko si predstavljaš, da večino dneva hodimo po papirčkih, zvečer pa jih vsi skupaj marljivo pobiramo. Do naslednjega jutra so tla celo lepa, razeeeen, če jaz sedem v “svoj prostor” in razgalim svojo dušo :).

Tako sem v preteklih dneh pripravila nekaj za prijateljico, ki mi zares veliko pomeni. Ker nisem imela pretirano veliko časa, sem se lotila preurejanja. V omari sem našla skrbno shranjeno škatlico od prejšnjega telefona, ki je šel žal že v pozabo in zares sem bila zadovoljna z izdelkom!

Dodala sem samo nekaj papirjev, jih odrezala po meri, nalepila z ultra močnim obojestranskim lepilom in okrasila. To je bila vsa umetnost, da se ta škatlica zdaj bohoti pri moji prijateljici doma.

Reciklirana darilna škatla

Zelo, zelo rada recikliram že od malega. Mami mi je vedno govorila, da puščam navlako in mi stvari za hrbtom metala v smeti. Vedno sem jo zasačila in tako še več stvari iz smeti zvlekla nazaj v svojo sobo  . Zdaj sem dobršen del “hrčkanja” že spustila, ampak če je kaj moja strast, so pa to škatle. Embalaža. Darila. Presenečenja. Brez tega pa ne gre  .

Ej, če nimaš škatle doma veš za drugič. Tale Samsungova je imela na strani še močen in fuul uporaben magnet za zapiranje, ki je dodal piko na i! 

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top