Ne briši se v rokav!

“Ne briši se v rokaaaaav! Pa dober tek!”

Vam je zgornji stavek kaj poznan? Spomnim se, kako sem pri sinu kakšni dve leti nazaj naredila “usodno napako”, ko sem pri večerji dejala, da si lahko usta obriše kar v rokav, ker se greva tako in tako umit in bo šla tudi majica v pranje. Napaka! 
… Pa je res?…

Konec koncev se mi zdi, da že od nekdaj videvam otroke, ki si privoščijo kar najlažjo pot zato, da obrišejo “odvečno” hrano z ustnic in ličk. In to je… Svetovno znani… rokav!

Je tudi pri vas tako?

Priznam, da me zadeva niti ne moti tako zelo, dokler… Dokler ne pridemo do sadja. Predvsem kakšnih trdovratnih borovnic nisem nič kaj vesela, saj jih res težko operem z oblačil. Takrat imam pravzaprav najrajši, da sta kar brez majic, saj tudi kratki rokavi našemu otroku delujejo povsem mikavno. Pač se obriše z ramo in nadaljuje. Ker prtiček ob krožniku ni pretirano dolgo zadostoval (ja, niti tisti z gasilcem Samotom ne), sem želela zadevi priti do dna. Tako sem nekega dne med pospravljanjem omare našla odvečne koščke blaga, zato sem se odločila, da mu naredim “zapestnico za brisanje okrog ust”.

Odrezala sem 2 koščka bombaža, ju sešila skupaj, na koncu pa sem pritrdila še ježka, s katerim se “zapestnica” zapne okrog zapestja. Malemu so slončki kmalu postali všeč in jo ima že dobro leto skrbno v uporabi. Kot kaže, bom mogla spet poseči po škarjah, saj se točno ve kdaj je zapestnica v pranju. Takrat se tudi majice včasih operejo po 2x preden jih spet lahko obleče 

Da si ne popackate telefona, če tole berete ravno med obrokom, rajši všečkajte Mamino dlan na Facebooku in sledite zabavnim vsebinam!

Pa dober tek!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top