Sledi svojim sanjam

Navdihnimo najstnike

Vsako leto, ko se pričnejo vpisi v srednje šole se mi spomin vrne v čas, ko sem se za poklic in izbiro srednje šole odločala sama. Še danes se spomnim kako me je mami očitujoče pogledala, ko sem dejala, da bi bila mogoče prvo leto doma zato, da bi res lahko začutila kaj si želim v življenju početi in se tako res “bolj prav” odločila za smer, oziroma poklic, ki bi naj ga opravljala vse življenje.

Kot ste lahko razbrali mi eno leto odločanja ni bilo usojeno in je bil čas, da se na hitro odločim kaj si želim v življenju početi. Že takrat sem bila prepričana, da je povsem prekmalu tako pomembna odločitev na plečih otrok. In še danes sem istega mnenja.

Poleg vsega tega pa zadnja leta opazujem okolico in vidim koliko staršev otrokom nakazuje smer, ki naj si jo izberejo češ samo iz vidika kje bodo najlažje dobili službe, ali kje bodo dobro zaslužili, kje bodo uglajeno lahko hodili v službo. Po drugi strani je Zavod za zaposlovanje poln tistih “ta pridnih” z diplomami in magistri, ves čas med sprehodom pa po drugi strani slišiš ljudi, v srednjih letih kako glasni so češ, da nekateri imajo kupe, oni pa so vse življenje reveži. Pa je res tako?

Žal je res, a poznam nekaj uspešnih zgodb (tudi sama pišem eno izmed njih), kjer šola ni vse. In NE, nikogar nočem prepričati, da šola ni ok. Šola je čist OK, nazivi in papirji so vsi OK. V kolikor so zgrajeni s srcem in željo po določenem delu.

Povedati želim le to, da imamo vse življenje čas, da sledimo svojemu srcu. Čas, da se odločimo kaj bomo delali in kako bomo živeli. Ljudje vse življenje rastemo in se spreminjamo. Bolj, kot smo v stiku s svojim lastnim telesom, bolj čutimo lastne želje in več si iz svojega življenja želimo iztržiti!

Zato sem se odločila, da bom zbirala uspešne zgodbe ljudi, ki ste sledili svojemu srcu in uresničili svoje sanje!

Odločila sem se, da bom zbrala 12 zgodb ( v kolikor bo prijav veliko, jih bom izbrala 24) in vsak mesec predstavila eno (dve). Naslednje leto maja boste bralci izbrali tri najbolj navdihujoče po vašem mnenju, ki bodo avtorjem prinesle tudi nagrade! Kako bom izbirala? Po številu všečkov določene zgodbe. Na koncu izberem tudi dva izmed vseh, ki boste zgodbe všečkali. Kje? Na moji Facebook strani Mamina dla

Delite med prijatelji in pomagajte spodbuditi vse, ne samo najstnike, da sledijo svojemu srcu! 

Svoje uspešne zgodbe delite tudi z menoj! Pošljite mi jih na maminadlan@gmail.com ali na zasebno sporočilo na Facebook strani!

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja