Najlepše darilo

Večkrat zasledim rek, da je najlepše darilo, ki ga oče lahko da svojim otrokom ta, da ljubi njihovo mamo.
Kakšno je moje mnenje o tem?

Če vprašate mene, bi imela temu čudovitemu mnenju nekaj za dodati. In sicer “in kaj je najlepše darilo, ki ga mama lahko da svojim otrokom? To, da ljubi njihovega očeta!”

Pa tudi tu še nebi končala…

Nebi bila jaz, če iz vsega skupaj nebi naredila “klobase”, ane? 
To sem pač jaz, Apolonija, ki jo je življenje popeljalo na pot raziskovanja življenja, odnosov in vsega, kar spada zraven.

Ne glede na to, da mi je zgornji “rek” zelo lep in pri srcu, se me dotakne tudi drugače. Medtem, ko smo (KONČNO!) pričeli z ozaveščanjem nasilja (nad ženskami), so se pojavili tudi takšni zapisi. Zelo dobrodošli, a se mi zdi, da je včasih “tehtnica obrnjena” in se s takšnimi zapisi obračamo proti moškim. Zakaj?

Zato ker je, zame osebno, popolnoma enakega pomena in vrednosti ljubezen do vsakega izmed partnerjev. Menim namreč, da sta si partnerja glede vzgoje in vzora popolnoma enakovredna.

Ko sem sama zmogla sprejeti, da smo si med seboj drugačni in lahko to drugačnost sprejmemo za osebno rast, za povezovanje, kjer imamo manjko ženske in obratno, se je najin odnos začel dvigati, izboljševati. Začela sva se povezovati, rasti in vse bolj govoriti o tem kako se počutiva, kaj pogrešava in kaj si želiva. Naučila sva si povedati, kaj nama ni ok in kaj naju moti na spoštljiv in miren način. Žal sva se tega začela učiti šele po rojstvu prvega otroka, a kot pravijo, bolje pozno, kot nikoli.

Nikoli, nikoli pa si nisem mislila, da me mož tako zelo sliši. Ko sva pred tedni praznovala najino peto obletnico poroke me je presenetil s tako lepim darilom, da so me v hipu preplavili radost, občutek, da sem ljubljena in solze sreče. Moj mož mi je podaril trideset “besed”, trideset vrlin, ki jih občuduje na meni.

Napisal jih je na roke, s povsem njegovo pisavo. Zaprl v prazen kozarec od čokoladnega namaza in mi ga tako položil v roke.

Pridno ga hranim v omari s kozarci, saj zjutraj pred zajtrkom vedno najprej popijem kozarec vode. Od tistega dne naprej vsak dan, kadar je mož zjutraj v službi izvlečem še en listek, ki mi poboža srce, me zbliža z njim in navda še z večjim pričakovanjem njegovega objema, ko se vrne s službe!

Listki dobrih misli

Kako pa vas pocrkljajo vaši najdražji? In kaj je bilo vaše najlepše darilo?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top