Moderna igra za male otroke

Če zaprete oči in se spomnite svojega otroštva… Ste tudi vi hrepeneli po tem, da bi se vaši starši z vami igrali več in, da bi zmogli z vami preživeti več časa? Priznam, da sem sama dostikrat postala slabe volje, ko se mi starši niso mogli posvetiti toliko in tako, kot sem si želela in sem potrebovala sama.

Tudi zato gledam, da se na otrokove potrebe res aktivno odzivam, enako tudi mož, a hkrati vlečeva jasno mejo kdaj nama je igre dovolj in sva utrujena. Takrat enostavno samo sediva pri malih dveh, ju opazujeva in se pogovarjava ali stiskava. Prvi navadno omaga mož, meni celodnevno druženje z otrokoma daje nekoliko več energije in idej, zato imam tu enega “asa” v rokavu in imam nekaj pik prednosti pred možem.

No, včasih, ko sva utrujena oba, hkrati pa smo dovolj norčavi in radoživi, pa se lotimo moderne igre, kljub temu, da sem sama kar konkretno proti vsej tehniki. Mož mi rad reče, da postajam “zatežena stara mama”, a hkrati vidim toliko lepih stvari na svetu, v naravi, v druženju, da so mi telefoni (v kolikor jih ne uporabljamo za slikanje), televizija in tablice povsem odveč.

Ker se zavedam, da prepovedovanje preko meja in ničelna toleranca do mojega mnenja otroka peha ravno v to, da bi non-stop visel na telefonu, iščem srednjo mejo. Za igre še ne ve in tudi, če bi pokazal zanimanje mu jih pri 3 letih zaenkrat zagotovo še nebi pustila igrati. Telefon rad uporablja, da pokliče moža, ali, da mu po sporočilih pošilja “smejke”.

Ker je imel ne dolgo nazaj, ko so se najine baterije že pošteno izpraznile spet željo, da bi pošiljal smejoče obrazke, pa sem se domislila igre, ki nam je hitro pognala energijo po žilah in spet sva dobila nekaj energije za norenje in igranje.

Ko je sin izbral nekaj obrazov, ki so mu bili všeč, jih je poslal možu, jaz pa sem mu naročila, naj poizkuša obraz narediti čimbolj podoben smejkotom v sporočilu. Postalo je tako zabavno, da smo si kakšno uro pošiljali obrazke in se pačili.

Res smo se pošteno nasmejali in prepričana sem, da bomo igro kmalu ponovili  .

P.s. V kolikor ste reden obiskovalec fitnesa, zagotavljam, da lahko na dan, ko izvajate vaje za krepitev trebušnih mišic le-te brez problema preskočite  

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top