Miselna igra

“Mami? Majoneza je v hladilniku, ane?”
“Mami? Kje imamo pospravljen kruh?”
“Mami? Si lahko grem sam iskat nogavičke?”

Večino dneva me sprašuje, kje so določene stvari pospravljene, kje jih uporabljamo in zakaj. Danes, ko je bilo mrzlo, oblačno, deževno vreme in sva se zaradi prehlada, ki ga še ni popolnoma zapustil rajši ostala v toplem stanovanju, v pričakovanju, da se snežne napovedi v naslednjih dneh res uresničijo, sem se odločila, da ga ne želim prepuščat dolgčasu predolgo časa. Namreč, vsakih nekaj mesecev ima jasne poskoke v razvoju in spet je tu eden izmed njih. Samostojne igre do sedaj skorajda ni zmogel. Če se je že igral, si mogel sedeti zraven, s pogledom pa ves čas spremljati kaj se dogaja, drugače te je vprašal “mami, si videla?” 🙂

Kar čez noč pa si najin mali nadobudnež poišče svojo igro, ki večinoma ne vključuje igrač :). Kadar je tišina, ga največkrat najdem za zvezkom z barvicami v rokah, ali pri listanju knjig. Včasih tudi pri kockah, ali vožnjo s kakšnim traktorjem.

V bistvu ne vem za koga so ti preskoki težji. Zanj, ali za naju z možem 🙂 . Ravno se dobro navadiva ene rutine, ko si najde novo 🙂 . In tako ga večkrat pogrešam kljub temu, da je ob meni. Danes, ko sem pripravljala kosilo, pa je potarnal, da me že malo pogreša. Navadno kosila pripravlja z menoj, a mesa in čebule res še ne more rezati, zato se je zamotil s svojimi igračkami. In čas je bil, da se spomnim igre, ki bi mu bila zanimiva, bi krepila njegovo samozavest in kravžljala možgančke. Tako sem mu obljubila, da mu po kosilu pripravim zabavno igro, ki mora še malo ostati skrivnost.

Ko se je po kosilu odpravil proti kopalnici, kjer si vestno umiva roke, sem imela čas, da sem mu pripravila igro, ki je do neke mere krepila njegovo radovednost, po drugi strani, pa jo je najbrž deloma tudi potešila. Poiskala sem nekaj izdelkov, ki jih hranimo v kuhinji, v dnevni sobi, otroškem kotičku, kopalnici, predsobi in spalnici, mu jih zložila v škatlo in ga vprašala, če za vse to ve, kje je pospravljeno. Predvidevala sem, da bo določal prostor. No, to, da mu večinoma puščam proste roke in ga pri igranju načeloma ne usmerjam se je še enkrat izkazalo za zelo dobro potezo. Ugotovila sem, da za vse izbrane izdelke ve, kje so pospravljeni. Za 2 je malo razmišljal, a na koncu vse pospravil na svoje mesto.

27707569_10216141351392974_173807245_o

Tale igra pospravljanja mi je všeč. Pri naslednjem mesečnem nakupu mi bo pomagal zložiti iz vrečk! Glede na to, da je trebušček iz dneva v dan večji, mi bo pomoč pri sklanjanju še kako prav prišla!

No, zaključek pa povsem po atijevo. Nebi ga mogel zatajiti, četudi bi ga hotel 😀 .

27707893_10216141350552953_1543953261_o

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top