Malčkov outfit by mama

Tisti, ki nas poznajo vedo, da nam to, kakšno znamko oblačil kdo nosi, ne pove ničesar. Ljudi vedno radi spoznamo po srcu, nikoli, ampak res nikoli pa ne ocenjujemo oblačil posameznika. Že res, da včasih kakšen outfit pade v oči, ampak tako, kot smo si različni ljudje, so si različni tudi okusi za oblačila.

Nam osebno je pomembnejše, da si privoščimo kakšen dan več v naravi, kjer nam je ljubo in se lahko posvetimo eden drugemu. Ker pa je mama pač ustvarjalka, pa mi včasih zadiši tudi ustvarjanje z materiali, katerih (še) nisem vajena. Prvič sem se v “kreiranju” preizkusila februarja/marca, ko sem oblikovala našo pustno masko. Saj veste, v maškarah je vse dovoljeno 🙂 .

Ker se ni tako slabo izšlo, pa sem se odločila, da bom še kdaj poprijela za škarje. Svojega šivalnega stroja sicer (še) nimam, poleg tega, pa mi težave z roko itak onemogočajo, da bi lahko tudi sedla za šivalni stroj. Zato ponavadi delam v “kompletu” z mamico. Krojev nikoli ne “kopiram”, ker jih ne znam brati (kakorkoli hecno se to sliši 😀 ), zato si jih narišem sama. Pa še eno posebnost imam… Zaenkrat režem kar s škarjami za lomljenje kosti – pri piščancu ( 😀 ) … Ker (še) nimam šiviljskih 😀 . No, škarij v drug namen sicer NE uporabljam 🙂 .

Kakorkoli. Moja mamica je konfekcionarka in ima zadeve v malem prstu. Sicer si ne pustim nič pomagati, edino, kar jo prosim je, da mi svetuje glede izbire materiala. Tokrat je sicer nisem potrebovala, saj sem izbrala jeans in patent v podobni barvi. Našitek sem naročila na Aliexpresu in zanj odštela par centov.

Ko sem ji prinesla kroj mi je sicer povedala, kako bi moglo biti po pravilih. Ker sva bili (spet) malenkost skeptični kako bo izpadlo, sem na koncu zamahnila z roko in naročila naj sešije, pa bomo videli, kako bo prišlo. Še vseeno lahko razrežem in uporabim za kaj dekorativnega. In res. Naslednji dan mi je sporočila, da so hlače sešite.

Z istim občutkom, kot sem se 10 let nazaj napotila v tiskarno po svojo prvo izdano knjigo, sem se napotila do mamice, ki mi je predala zašite hlače. Ker jih mali tam ni želel obleči, sva jih pomerila doma. In… WOW! Lahko jih nosi kot balončkaste kratke, ali kapri dolge hlače. Meni so bile top!

Torej pomerila sem jih in dala v pralni stroj. Operem in pospravim v omaro. Včeraj se odpravimo v knjižnico, malega pa malo lepše oblečem. In to v NOVE HLAČE! Kako ponosno sva hodila z roko v roki… Ker pa mali skakaljček od veselja, da se bo spet lahko zabaval ni zmogel “normalno hoditi”, pač pa je poskakoval, me je sredi pločnika presenetilo, ko sem ga pogledala in je imel hlače okrog gležnjev 😀 .

Ja, res sem gledala, da bodo MALENKOST širše, da jih bo z elastičnim patentom lažje nosil nekoliko dlje. To mi je definitivno uspelo le, da bodo za nošnjo šele od naslednje sezone 😀 .

Majica: Aliexpres (link ni več aktiven)
Čevlji: Babycenter
Hlačke: Moje delo, material kupljen v trgovini Svet metraže.
Našitek: Aliexpres

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen. * označuje zahtevana polja

Scroll to Top