Magnetna igra

Koliko otrok obožuje Robocar Polija?

Ne glede na to, da doma risanke dobro omejujemo, ima sin nekakšno obsesijo predvsem na Robocar Polija, Superkrila, Miško Mio, Piksija in čarobni zid, deloma pa tudi na Robovlake, čeprav meni v vsaki epizodi žal niso všeč.

Pri Robocar Poliju je sicer najbolj navdušen nad gasilcem Rokom, še bolj fascinantni pa so mu žerjavi Levi, Leki in Leni. Dobro me je naučil, ha?

Pred časom smo gledali tisti del, kjer se enemu od žerjavov pokvari magnetna roka in jo Jana popravlja. Takrat sem se takoj po risanki lotila priprave kosila in mali izjemoma res ni imel volje za pomaganje v kuhinji, zato je bil čas, da si poišče nekaj, s čimer se bo lahko igral pri meni v kuhinji. Nekaj časa je že šlo, a mu je hitro postalo dolgčas, saj je pogrešal mojo družbo, jaz pa sem bila šele na sredini kosila. Ves čas me je spraševal o žerjavih in spomnila sem se kako zelo rada sem se sama igrala z magnetom, ki sem ga popolnoma po nesreči našla ležati na tleh v kuhinji. To raziskovanje me je tokrat navdahnilo in zato sem sinu pripravila igro, kjer se je lahko igral, da je eden izmed treh žerjavov. Stresla sem mu sponke in dala dva močna magneta. Hitro se je spravil k mizi in zabave ni in ni bilo konec. Še kosilo je komaj uspel pojesti in spet je pobiral sponke in testiral, kam se bo magnet prijel in kam ne…

… Od takrat dalje razmišljam, da bi, v kolikor bi bilo to mogoče, v vse igrače namestila magnet. Zagotovo vsaj nekaj časa zvečer nebi več potrebovala reči 2x, da je čas za pospravljanje  .

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top