Recepti

Limonina torta

Ko je bil dojenček sin sem bila trdno prepričana, da je mojih hobijev, ki so mi dajali zagon in energijo – konec. Potreboval je ogromno pozornosti in takrat sem se odločila, da mu jo bom tudi dala. Kmalu pa sem ugotovila, da lahko čisto super sodelujeva, kar pa je z moje strani zahtevalo dobro organizacijo.

Po dobrih 2 mesecih od poroda sem se odločila, da preverim, kako mi gre z dvema majhnima srčkoma, ki včasih prav atletsko tekmujeta kdo me v določenem trenutku potrebuje bolj.

Imela sem čudovito priložnost, zato sva se med hčerinim prvim jutranjim spancem odločila, da s sinom pripraviva piškote in kremo. Takoj, ko je mala detektivka zaslišala, da v kuhinji potekajo sladke priprave, me je poklicala. Pogledala sem bombo v kuhinji in se odločila, da nimam volje vse skupaj še enkrat pospravljat in vleči ven iz omar… Zato sem improvizirala. In rezultat je več, kot odličen. Tako okus, kot tudi videz in slike so nastali z enim dojenčkom v naročju in drugim za vratom. Ampak… Občutek je neprecenljiv!

Piškotno dno:

  • 250g maslenih piškotov
  • 120g masla

Krema:

  • 500g limoninega jogurta
  • 400g smetane za stepanje
  • Sok ene velike pomaranče
  • 2 žlici limoninega soka
  • 50g sladkorja
  • 1,5 velike vrečke želatine fix

Za sproščanje jeze, ker s sinom ne morem preživeti več toliko časa, ko sem ga, ko je bil edinec, sva uporabila piškote in valjer. Ker mu je zvok mešalnika neprijeten sva jih namreč zdrobila z valjarjem, kasneje pa piškotnim drobtinam dodala maslo.

Za kremo sva najprej stepla smetano, kateri sva dodala jogurt, sladkor, pomarančni in limonin sok, na koncu pa še želatino fix.

Narejeno kremo sva vlila v pekač na piškotno dno in pustila, da je čez noč počivalo v hladilniku. Naslesnji dan sem obod odstranila in okrasila. Čez vikend smo tako ob sladko kisli sladici praznovali najino 4 obletnico poroke ♥️!

Upam, da bo tudi vam všeč in si jo pripravite za kakšen poseben dan ♥️.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja