Kuhajmo skupaj

Medtem, ko je sneg pobelil naše bregove, sva z možem že dopoldan sklenila, da takoj po sinovem počitku in toplem, domačem kosilu skočimo po sanke in na sneg. Ko je sin v maminem naročju sladko zaspal, je očka opravil tedensko čistilno akcijo družinskega avtomobila, pripravil sani in vse potrebno za popoldanski izlet. Ker so dnevi kratki, kakršen je bil tisti dan tudi sinov spanec, sem se odločila, da mi bo tudi tokrat, dokler ne pride očka, pomagal pri pripravi kosila.

Med spanjem mi je uspelo pripraviti testo za krompirjeve njoke, ker pa jih imamo zelooooo radi, jih vedno pripravim še vsaj za 2 rundi, za v skrinjo. To pomeni, da expresno vseeno ne bom končala. Takoj, ko sem malega posedla v njegov stolček sem spoznala, da je bila to ena izmed boljših idej. Ko me je videl, da režem z nožem, pa sem mu podala še njegov nožek in za nekaj časa je bila zabava zagotovljena!

Košček testa, ki sem mu ga odstopila je tako poizkušal narezati natanko tako, kot jaz. Ko sem bila že proti koncu pa mu je postalo nekoliko dolgčas, zato sem mu tiste minute popestrila še z igro s testeninami. Kot “držalo” pa sem uporabila kar testo.

Ker je bil ravno v obdobju, ko je nenormalno rad sestavljal stvari in vstavljal eno v drugo, je bila tole idealna igra za “kupljene minute”. V testo sem mu napiknila “špaget”, zraven pa položila peresnike. Sem namreč zagovornica tega, da otroku nikoli TAKOJ ne pokažeš, kako se stvar uporablja. Rada mu pustim, da raziskuje in ugotavlja sam. Kmalu je ugotovil, da je peresnik zraven z namenom, da ga lepo “ujame” na špaget. In kot pričakovano… tudi to igro je preoblikoval po svoje. Poglej si zadnjo slikico! 🙂

On si je za “osnovo” postavil peresnik in vanj vtaknil “špagetek” 🙂

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top