Recepti

Kokos pecivo

Moja največja šibka točka pri hrani? 
Niso sladkarije, niti pica ali kakšne vrhunske jedi. Šibka točka prav vseh članov naše družine so… JOGURTI! 

Presneto res – prav najtežje se upremo prav jogurtom. S sinom se po večini mlečnih izdelkov (vsaj večino časa izogibava), ker nama ne gredo ravno z roko v roki, ampak EGO jogurtom pa se ne moremo upreti. Najrajši imam tistega z okusom rdeče pese, čeprav realno gledano, sem nora na vse. Pa mi je te dni mož v trgovini pokazal, da imajo nov okus. Doslej ga še nisem videla in kljub temu, da sem bila nad okusom skeptična (kokos-janež), sem zaupala njihovi izbiri in ga dodala v voziček. Ko smo prišli domov sem že preden sem naredila požirek ugotovila, da mi ne bo šel “po grlu”. Prav tako so ga zavrnili ostali člani družine. Pa ne, da ni dober. Okus je tako drugačen, da ni šlo. 

Vrnila sem ga v hladilnik in razmišljala kako bi ga lahko uporabila. Ker je bila ravno nedelja in sem se odločila, da bo ta dan sladkanje tokrat dovoljeno, sem si po kosilu v kuhinji ukradla še 15 minut in pripravila pecivo.

Uporabila sem:
-2 jajci
– skodelico kokosovega sladkorja
– EGO jogurt kokos-janež
– 3 skodelice moke
– 1 skodelico kakava
– pecilni prašek
– 2 žlici olja
* skodelica je velika za cca 2,5dcl

Ločila sem rumenjake in beljake. Rumenjakom sem dodala sladkor in ga penasto umešala. Potem sem dolila jogurt z okusom, olje, kasneje pa počasi dodajala moko po občutku (cca 3 skodelice). Ko sem bila zadovoljna z gostoto, sem dodala še skodelico kakava in pecilni prašek, na koncu še sneg. Vse skupaj sem vlila v pekač in pekla v pečici na 200 stopinj cca 15-20 minut. 

Spotoma sem iz kokosovega mleka skuhala se čokoladni puding (po navodilih z vrečke), ki se mi ni strdil. Zato sem ga čisto malo (max 1 dcl) prelila čez pecivo takoj, ko je bilo pečeno, ostalo pa ohladila v skodelicah. Po pecivu sem potresla kokosovo moko. 

Ko se je pecivo ohladilo in sem ga narezala na kocke sem se, ko sem prvo poizkusila, razglasila za novega Master chefa Slovenije 😀. Glede na to, da sta tudi otroka komaj dihala medtem, ko sta mljaskala pecivo potrjujem, da si naziv res zasluzim 😀. Skratka nauk je ta, da lahko iz vsake stvari potegneš nekaj dobrega. Zdaj bom namreč EGO jogurte kupovala ne samo za pitje, ampak tudi za pečenje. Joj mene 🙈😀.

(objava ni sponzorirana)

Na Facebooku mi že slediš? Kaj pa na Instagramu?


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja