Ko nas združijo pajki

Pajki!
Na kateri strani ste? So vaša domača žival, ali ste eden tistih, ki se ne more odločiti, kaj je bolj grozno – ko pajka zagleda, ali ko ga ni, ker ne ve kje je? 

No, sama se ne morem opredeliti.  Kadar imam energijo ga pospremim do vrat in mu nekaj časa pustim kampiranje na balkonu (itak ga hitro mine), kadar sem utrujena in se mi ne da, brezplačno spi v kakšnem kotu, včasih ga udarim z loparjem, da potem noge iščem po tleh.  Prav panike pa tudi ne delam.

Imava pa oba s sinom “strah” pred osami in čebelami. In priznam, da se je tega strahu najbrž nalezel od mene, ker non stop nekaj krilim, če le prileti kaj okrog mene. Tega pa res, prav zares ne maram. Isto je s komarji. Res ne vem čemu so koristni? 
Kakorkoli, že pred leti sem ugotovila, da nas na dva pola ne deli samo politika, pač pa tudi en majhen, majceni pajek! 

Pred dnevi, ko je hčerka spala popoldanski spanec sem poiskala stiropor kroglo in jajce ter črno akrilno barvo. Sin ju je prebarval in nadaljevala sva z delom. Pravzaprav je večino dela naredil sam.


Pomagala sem mu pri izdelavi lukenj, ki sva jih naredila z leseno paličico za ražnjiče, čez pa je napeljal kosmate žičke. Sama sem jih malenkost skrajšala, ker sem uporabila kar škarje za kosti, pa da nebi bilo slučajno potrebno urgirati pri kakšnem odrezanem prstu  .

Ko je izbral obliko oči, ki jih je želel namestiti, sem mu pripravila še silikonsko lepilno pištolo na hladno lepljenje, da jih je lahko tudi fiksiral. Vrvico sem za fotografiranje dodala sama.

Zelo sem vesela, ker se ob ustvarjanju precej zbližava, zato bova te dni spet nekoliko več ustvarjala (in zadeve seveda, delila z vami)  .

Naj vas tokrat zbliža izdelovanje pajkov in simpatično, nagajivo nastavljanje tja, kjer se bo najbolj boječi član družine najbolj prestrašil! 

Želim vam veselo “(s)pajkanje” do naslednje objave 

Priklikaj tudi na MAMINA DLAN Facebook stran!

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top