košarica
Razmišljanja

Kaj pa Velika noč?

Priznam, da sem ob začetku karantene močno stiskala pesti, da bi bilo v 14 dneh vsega konec in bi se vrnili v stare tirnice. Ko so prejšnji teden karanteno podaljšali in poostrili, mi je postalo jasno, da je na nas koliko bomo od Velike noči letošnje leto dejansko “odnesli”.

Dejstvo je, da se svet spreminja in nam na dlani nosi rešitve kaj v življenju nujno potrebujemo, kaj ne. Če sem česa vesela, sem vesela tega, da je zrak čistejši kot kadarkoli v zadnjih letih in verjamem, da se vse skupaj dogaja z namenom.

Sem se pa precej oklepala misli na to, da želim tudi letošnje leto ne glede na vse, otroka vsaj malo obdariti ob prihajajočem prazniku.

Bolj, kot sem premlevala, bolj mi je postajalo jasno, da niti ne vem kaj bi jima kupila, poleg tega so trgovine (k sreči!) zaprte. Ker so otroška pričakovanja in iskrica v očeh, ko pričakujeta darilo ob Veliki noči nekaj, kar me neizmerno osrečuje in sem vsak praznik hvaležna, da ju lahko obdariva vsaj z malenkostjo, mi je bilo letošnje leto še posebej težko odložiti misel, da jima ne bom kupila niti malenkosti za par eurov.

Pred dnevi sva se z možem pogovarjala na to temo in prišla do zaključkov, ki sem jih sredi nabiranja marjetic zaupala svojima otrokoma.

“Letošnje leto zaradi virusa, ki je med nami Velikonočni zajček sporoča, da ga ne bo”. Presenetilo me je, da nista planila v jok, pač pa sta postavljala vprašanja. Povedala sem jima tudi, da to ne pomeni, da daril ne bosta dobila.

Bosta jih. Le, da ne bodo kupljena darila, pač pa jih bova z možem ustvarila sama.

Sprejemam priložnost, sprejemam izziv in te vabim zraven! Pridruži se nam v Facebook skupini USTVARJAM IN KLEPETAM – Mamina dlan in sodeluj v izzivu, ko bomo mamice skupaj ustvarjale darila za naše škratke.
A cena te zanima? Brezplačno je! 🙂

Spomnim se pripovedovanja naših babic, kako vesele so bile doma narejenih igrač, ki so jih starši ob božiču postavili pred novoletno jelko. Hvaležna sem, da imam zdrave roke s katerimi lahko negujem, ju crkljam in skrbim za svoja otroka. In ja, z možem pogumno sprejmeva izziv, ki nam ga svet tokrat ponuja.

Še kdo? Roke gor! Pokažimo, da potrošništvo ni vse, kar naši otroci potrebujejo! <3

Spremljaj nas tudi na Facebooku in Instagramu za še več zabavnih vsebin, ali pa se na desni strani prijavi na Mamine e-novičke in si prenesi brezplačno avdio zgodbo Dominik potapljač, za svojega otroka.

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja