Razmišljanja

Jaz ne grem nikamor!

Ko uspem prilezti do balkona v razvlečeni pidjami, s podočnjaki do kolen in razmršenimi lasmi, ga že objema mrak.

Sedem.

Pod balkonom šumi potok, ki teče mimo nas in stanovanju, kljub temu da pred kratkim ni bil renoviran, dvigne vrednost na 5 zvezdic. Res obožujem ta zvok, ki me je dve leti in pol pomirjal, združeval z naravo in blažil pogrešanje morja in obale.

Če kaj, balkona nebi menjala za nič na svetu. In po pravici vam povem, da je bil šum bližnjega potoka in energija, ki jo to stanovanje skriva v sebi razlog, da sem pomislila, če sploh želim “na boljše” – ekonomsko gledano. Imava skoraj že povsem opremljeno novo stanovanje, tu imam le še jutrišnje kosilo in “dvojje gat”.

Veselim se novega, lepega, večjega, ugodnejšega, našega. Veselim se novih dogodivščin, ljudi, novih spoznanj in izzivov, ki mi jih pripravlja Vesolje.

V moje življenje je prišlo že mnogo ljudi. Iz življenj nekaterih sem odkorakala sama. V mladosti je odkorakalo nešteto ljudi kljub temu, da sem vrata vztrajno tiščala in želela, da ostanejo. Pa sem se naučila spustiti ljudi, da gredo svojo pot ❤️.

Z možem sva živela že marsikje. Tole bo naše šesto stanovanje. “Objokovala” sva edino stanovanje v Štepanjskem naselju, kjer sva se tudi poročila in sem prvič zanosila.

Živeli smo že v dveh luksuznih stanovanjih, moderno opremljenih, zavidanja vrednih. Iz obeh smo se izselili po enem letu takoj, po poteku pogodbe.

Spoznavam, da vedno objokujeva stanovanja z dušo, energijo. Spoznavam kako mi je z leti nepomembno, da je vse prilagojeno Pinterestu, Instagramu in Facebooku. Kako pomembno je, da ima stanovanje dušo in srce. ❤️

Medtem oopazim, da se je v kuhinji prižgala luc. Mož je po več, kot 15 urah dela danes prišel domov. Delal je. Najprej v službi, potem v našem novem stanovanju. Mesec dni sem že sama z otrokoma, vidimo se za kakšnih 15 minut na dan, delamo, pakiramo, čistimo. Ko otroka zaspita zgodbo ponavljam sama. Vsake toliko se čez dan odklopim za uro, 2 in se samo igramo. Kuham kar pride pod roke. Večkrat kar medaljončke in pomfri – saj ti dnevi ne bodo večno trajali – četudi trenutno tako izgleda 😉.

Vsi že pogrešamo normalne dni, veliko počitka, igre, izletov in morjeeeee ❤️.

Ko se mi stuširan pridruži na balkonu, me poljubi in objame, sede zraven mene in poroča o delu, me preplavlja nešteto občutkov. Koliko hvaležnosti občutim, ko vem kako skrbnega moža imam ob boku. Kako natančnega, perfekcionističnega, zagnanega. Kako velikodušno razdaja samega sebe za nas in hkrati totalno pozabi nase. Hudo mi je, ker se ne ustavi – zadiha. Skrbi me, da se bo preteral. Po drugi strani pa verjamem, da bova te 2 dni še zmogla skupaj, saj sva z močmi oba že bolj pri koncu trenutno.

Preplavi me ljubezen, ker je kljub pozni uri pokazal naklonjenost, prišel k meni, me objel, pooljubil in poklepetal z menoj kljub temu, da sem se čez dan vsa panična stresla nanj, kako ne morem ničesar natedit. Bilo mi je hudo, opravičila sem se. On pa se zato ni zaprl vase. Med to selitvijo sva ugotovila kako zelo sva izboljšala najin odnos in kako veliko boljše skupaj funkcionirava pod stresom kot pred leti – o tem v enem od naslednjih člankov ❤️.

Ko je odšel spat sem ostala na balkonu sama. Opazovala sem zvezde (satelite? 😕), poslušala šumenje vode, dihala zrak in se polnila z energijo. Močno, močnoooo upam, da bom tudi v novem stanovanju našla kje je tista “pipica” za hitro polnjenje z energijo ❤️.

Danes sem se zlomila. Ne želim spustiti nečesa, kar mi je tako pri srcu. Čudovit najemodajalec, ki bi ga brez kakršnegakoli pomisleka v trenutku vzela za svojega očka, stanovanje z najboljšo energijo ever. Potok s svojim čarobnim zvokom, ko pade mrak. Nekaj odličnih sosedov, ki jih imam neskončno rada in komaj čakam, da jih srečam v parku ❤️. In tole sobico kjer še eno nočko spimo vsi skupaj. Kjer je moja mala princeska rastla pod mojim srcem in iz dojenčice postala prava mala damica, ki rada reče: “mami, najrajši te imam!” in me medtem uščipne v lička ❤️.

Zdaj grem pa dihat. In spustiti. Da bom sploh lahko odprta za nove podvige, nove izzive in nova darila, ki jih prinaša življenje! 💪❤️

Se beremo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja