Izbor adventnih venčkov

Bili so časi, ko sem vse proste ure lahko namenila razmišljanju kaj bom ustvarila in kako se bom tega lotila. Izdelovala sem res pestre izdelke iz papirja, za “počitek” pa sem posegala tudi po drugih materialih. Odkar sem mamica je zgodba nekoliko drugačna… 

Septembra tu in tam pomislim na to, da bo počasi čas, da se lotim novoletnih stvari, saj mi sicer začne primanjkovati časa. Prednost že drugo leto dajem adventnemu koledarju, katerega bom v teh dneh delila tudi z vami.

Ker že prihodnjo soboto prižgemo prvo adventno svečko, sem za vas pripravila sestavek mojih zadnjih štirih adventnih venčkov za vse tiste, ki jih še nimate.
Naš je tokrat že 14 dni lepo pripravljen na polički, kateri bomo svoj praznični čar nadeli v prihodnjih dneh.

Prvi venček sem objavila še pod svojim starim ustvarjalnim imenom pred 5 leti. Še vedno je eden mojih najljubših. Kako sem ga pripravila si lahko pogledaš tukaj:

… In to je bil tudi zadnji venček za nekaj časa, ki sem ga lahko naredila povsem “v miru”. 

Namreč. Že prihodnje leto je bila cela znanost kako posneti par minut videa in sestaviti en preprost adventni venček. Ker sem ga delala zadnji dan, mož pa je bil ves dan v službi, sem na vse pretege molila, da bi najin totalno nespeči prvorojenec spal vsaj “ubogih” 15 minut, saj sem res želela video deliti s svojimi takratnimi sledilci. No, vmes sem vsaj ene 2756320x šla dojit, zibat, uspavat. Res sem imela občutek, da ga bom dokončala šele nekje do njegove pubertete. Po precej izzivih mi je nekako uspelo izdelati tole:

Iiin je zrasel najin fant. Tako, da sem prihodnje leto naredila nekaj povsem enostavnega. Tokrat še brez njegove pomoči. Ker ga nismo preveč prižigali, hkrati pa sva ga želela z možem čez dan pospraviti, sem se odločila, da si dam spet nekoliko več užitka ob ustvarjanju s papirjem. Tako je! Izdelala sem papirnati adventni venček v škatli! Ni zagorel, ni se poškodoval, nam je bil pa vsem zelo všeč. Navodila za izdelavo najdete tukaj.

Lansko leto se mi je sama izdelava povsem ponesrečila. Ali bolje rečeno nikakor nisem ujela estetske niti, kljub temu, da sem kupila celo sanke, ki so bile takrat prava “bomba” za adventni venček. No, pri nas jih bomo letošnje leto najbrž uporabili za popestritev prostora pod novoletno jelko.

Sicer pa bomo letos svečke prižigali v povsem preprostem lesenem pladnju, podloženim z mivko z morja, modrimi kamenčki, rumenimi svečkami, školjko in ostalimi zadevami, ki se pritičejo morskega duha. Da pesek in mivka ne letita skozi zvezdice, sem uporabila del plastične, prozorne vrečke in ga prelepila tekom celotne stranice z notranje strani.

Kakšen adventni venček bo pa letošnje leto krasil vaše stanovanje?

Na Facebook strani mi že slediš?

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top