Igra za mami

Ponavadi sem jaz tisti junak v družini, ki postavlja izzive. Predvsem sem jaz tista, ki si zamislim igrice in vse ostale ustvarjalne izzive. Tokrat pa nama je sin zakuhal uganko, ki je niti oba z možem nisva znala rešiti. Ja, res, bistrejši so, kot mislimo starši!

Ker je bil nekoliko prehlajen, sva vsaj 1x dnevno čistila nosek. To vedno delava z najboljšim Baby vac-om in fiziološko raztopino. Ker je bilo to v obdobju, ko je bil nor na sesalec, pa mi je postavil izziv.

Baby vac vedno TAKOJ očistim, saj se drugače vse zasuši in gre težko stran. Ker se je včasih rad poigral z njim tudi kasneje, sem ga pričela shranjevati v njegovem dosegu roke. Nekega dne, točno po moževem čiščenju kopalnice (kjer so se delčki takrat tudi sušili), pa sta 2 najpomembnejša dela izginila. PRISEŽEM! Nikjer jih ni bilo!

Skoraj se je vnel prepir :). No ja, ni bil prepir, bilo pa je standardno zakonsko “špikanje” – “ziher si ga ti nekam dal, če je bil še na polici, preden si šel pospravljat kopalnico!”

Hja, za trenutek mi je bilo res žal, da sem mu pustila, da se pospravljanja loti on. Ker je menil, da ga je v afektu pospravljanja nekam vtaknil (baby vac – se razume 🙂 ), sva pretaknila vse. No, ker je bil nahod mimo pa itak par dni nisva potrebovala zadeve in sva rekla “se bo že našel enkrat, ko ga ne bomo potrebovali”. Mine 10 dni in mali se zjutraj zbudi s polnim noskom. Ja f*k… Kje je baby vaaaaaaac! Ja, ni nam ostalo drugega, kot da grem do najbližje lekarne, oziroma trgovine in ga nabavim. In sva šla…

Ko sva prišla domov sva sčistila noska in takoj je bilo boljše tudi njegovo razpoloženje. Vesela sem bila, da je bil poln nosek samo slučaj. Hkrati pa prepričana, da je mož stari baby vac enostavno vrgel v smeti. Pač, ni druge.

Tako kot vedno, pa se vsak drugi dan, če ne vsak dan, lotiva sesanja tal. Ker mu je še vedno neprijetno, da bi bil sam na tleh, ali se vozil na sesalcu takrat, ko jaz sesam, si ga dam v nosilko in na hrbet in naših krasnih 40 kvadratnih metrov imava hitro posesanih. In ja, sesala sva tudi prejšnje dni. Ampak DANES, prav DANES je PRVIČ nekaj čudno ROPOTALO! Pa kaj to nekaj čudno ropota? komentiram malemu in se sklonim, da preverim, če je kaj pod sesalcem. Ker nikjer ni bilo nič, ga odprem in od daleč v vrečki zagledam…

BABY VAC!

Hvala, luštno skrivališče je našel, ni kaj :). Toliko smeha, kot je bilo tisti dan na ta račun pri nas že dolgo ni bilo :). In če bo tale navihanec res po atiju, potem je čas, da me začne skrbeti kaj vse mi bo še zakuhal! 🙂

In štel je točno 14 mesecev! 🙂

20170106_113450-001

Komentiraj objavo

Tvoj e-naslov ne bo javno objavljen.

Scroll to Top